[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, maaliskuu 28, 2006

Kanavat-selain kommareihin

Nokia on näemmä julkaissut viimein Kanavat-selaimen kommuille. Uusi versionumero on 1.1. Nokian mukaan päivitykseen oli tulossa myös tiedonsiirron pakkaus. Ensimmäinen versio osoittautui melkoiseksi kaistarohmuksi.

Ei tämä uusi versiokaan nopealta tunnu ainakaan Nokia 9500:ssa, ja esimerkiksi Hesarin uutisosion päivittäessä siirtyi reilut 300 kt. Kauppalehden osio siirsi noin 120 kt, Talentumin osio saman verran. Muita osioita ei tässä S80-versiossa vielä olekaan mukana.

Käyttöliittymä on etenkin Hesarin osiossa tosi kankea. Uutisia ei pysty nopeasti selaamaan, vaan käyttäjä joutuu jatkuvasti palaamaan ylemmälle tasolle, jolla on hitaasti alaspäin selattava lista uutisista. Hesarin tavallinen tekstisivusto on paljon nopeampi käyttää. Kauppalehden ja Talentumin osioissa uutisten lukeminen on nopeampaa, mutta niissäkin joutuu hyppimään tasojen välillä.

Olen yllättynyt siitä, miten vähän mukana olevat mediat ovat edes mainostaneet Kanavat-selainta, vaikka marraskuun julkistustilaisuudessa paikalla olivat monien medioiden päätoimittajat ja johtajat. Mediat tietojeni mukaan maksavat Nokialle palvelun ylläpidosta merkittävän nelinumeroisen kuukausittaisen korvauksen, joten pelkästä pilotista ei ilmeisesti ole kyse.

Tarvitseeko jokainen oman selaimensa?

Henkilökohtaisesi olen alkanut menettää uskoani alusta- ja laitekohtaisiin mediaselaimiin. Toivon kännykkäselainten ja mobiilin webin standardien kehittyvän siihen suuntaan, että yhdellä XHTML-selaimella ja -sivustolla voisi palvella erimerkkisiä, -kokoisia ja -muotoisia mobiililaitteita.

Meillä on myös Tietokone-lehdellä Java- ja Symbian-pohjainen S60-mobiilipalvelu, mutta sen päivittäminen tuleville S60 3rd Edition -puhelimille (kuten Nokian uudet E- ja N-sarjalaiset) on vielä iso kysymysmerkki.

Kommentit: 6

Anonymous Juha kirjoitti:

Sonera Uutiset on ollut tähän astisista S60 uutissovelluksista selvästi parhain. Toimiva, ja vähän kilotavuja kuluttava ohjelma ansaitsee täyden kympin.

Pari päivää sitten tuli tekstiviesti, joka kertoi palvelun päättyvän, ja että vastaisuudessa uutiset löytyy Soneran Surfportin sivuilta... Pettymysten pettymys!

tiistai, 28 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Siellä, missä ei ole päätoimittajia ja johtajia paikalla, tehdään yleensä ne toimivimmat, parhaat, tuoreimmat ja wau'uimmat digipalvelut.

Jo siis tiedotteessa on maininta paikalla olevista isoista herroista, jälki on todennäköisemmin kabineteissa sovittua ja alaspäin käskytettyä. Näissä hommissa on vaan ikävästi niin, että suurin viisaus ei ole kiinni tittelistä, vaan _rakkaudesta mediaan_ ja sen käyttäjiin.

Isot herrat rakastavat vain toisiaan ja niitä bonareita.

Tämä ilman mitään katkeruutta tai besserwiserrystä, käytäntö opettaa. Opittua on myös anonyymius.

tiistai, 28 maaliskuu, 2006  
Anonymous Juuso kirjoitti:

missäs se java versio series 40 luureille on ?

Siis Tietokone Mobitista?

tiistai, 28 maaliskuu, 2006  
Anonymous juuso kirjoitti:

löytyi.. toimii... tanks..
Siis toimii nokia 8800:ssa

tiistai, 28 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ihan pelkkään uutisten lukuun Opera Mini on ollut älyttömän toimiva ratkaisu. Eikä vie paljoa kaistaa. Minillä on helppo lukea uutiset vaikka bussimatkalla. Ainoa asia mikä siinä jurppii on GPRS-yhteyden älyttömän pitkä muodostus aika. Osaako joku viisaampi sanoa miksi yhteyden muodostus kestää yleensä kauemmin kuin nettisivun lataaminen Opera miniä käytettäessä?

tiistai, 28 maaliskuu, 2006  
Anonymous Skärde kirjoitti:

Oman kokemukseni mukaan Kanavat-selain on varsin hyvä sovellus. Uudessa 1.1. versiossa aiempia ongelmia on vielä korjailtu, ekassa versiossa media ei aina päivittynyt ellei edellistä sisältöä pyyhkinyt pois. Nyt futaa. Ja tärkeää on, kuten Tero jo totesi, että selain ei ole enää yhtä kaistasyöppö.

Ainakin suhteellisen pieniruutuisella S60-luurilla Kanavat on paljon kätevämpi uutisten katseluun, kun Nokian tai Operan selain. Monet mediat samassa liittymässä - sujuu sutjakkaasti. Harvoin löydän kännykkäpuolella softia, joita oikeasti käytän säännöllisesti. Kommarissa en ole tota testannut, suuremmalla ruudulla on jo enemmän pelivaraa ja voi olla kätevämpää lukea uutisia perusselaimella.

keskiviikko, 29 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle