[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, maaliskuu 30, 2006

IFPI:n kauhu haluaa kännykkään

Suomalaisten ja kansainvälisten tekijänoikeusjärjestöjen inhoama ja pelkäämä musiikin verkkokauppa AllofMP3.com on näemmä julkaissut mobiilisovelluksen S60- ja UIQ-puhelimille. Java- ja Windows Mobile -versiot ovat tulossa myöhemmin.

En ole vielä juuri kokeillut tätä, mutta kaupan perusideahan on se, ettei se myy DRM-suojattua musiikkia, vaan venäläisen lainsäädännön ilmeisesti sallimia suojaamattomia kappaleita. Suomessa on kiistelty siitä, onko tällaisessa kaupassa asiointi meikäläisille kuluttajille laillista.

Asia on monisyinen. Moraaliselta kannalta on vaikea hyväksyä sitä, ettei kauppa ilmeisesti tilitä korvauksia tekijänoikeuksien haltijoille. Toisaalta taas kaikki nykyiset kopiosuojaukset ja muut DRM-toteutukset rajoittavat niin paljon kuluttajien käyttömahdollisuuksia, että rehellisetkin ihmiset etsivät muita vaihtoehtoja.

Noinkohan on, että pian teknisesti toimivin mobiilimusiikkikauppakin tulee Venäjältä. Operaattoreiden tarjoamat 1,99 €:n kappaleet heikkolaatuisista pakatuista kopioista ovat ainakin kaukana tästä maailmasta.

Kommentit: 2

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Se levy-yhtiö joka tajuaa ensimmäisenä ottaa käyttöön venäläisten hinnoittelumallit iskee kultakaivokseen.

torstai, 30 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

niin, miten sen ottaa. mitäs Mitä gramex tekee suomessa. osa maailman tähdistä jää nuolemaan näppejään täällä myydyistä biiseistä. Eikös tämä tee suomalaisista verkkokaupoista "laittomia"?

levy-yhtiöiden ja "oikeuksien" valvojien ahneudelle ei näy loppua.

/janne

torstai, 30 maaliskuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle