[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, maaliskuu 21, 2006

Elisan 3G-kytkyvaihtoehdot

Elisa siis paljasti tänään tiedotustilaisuudessaan 3G-kytkypakettinsa.
Kokasin alle vielä tärkeimmät tiedot kompaktiin formaattiin:
  • Kytkykaupan puhelimet ovat SIM-lukittuja.
  • SIM-lukituksesta pääsee eroon 24 kk:n jälkeen.
  • Puhelimen voi vaihtaa 24 kuukauden aikanakin lisämaksua vastaan, eli kahta vuotta ei tarvitse tyytyä yhteen puhelimeen.
  • Puheaikapakettien hinnat ovat 17,90 -- 51,90 €/kk hintaan sisältyvistä puheminuuteista ja puhelimesta riippuen
  • Kaikissa tänään julkistetuissa paketeissa sopimuksen kesto on 24 kuukautta .
  • Elisa tarjoaa alkuun puhelimia kolmelta valmistajalta. Puhelimet ovat Nokia 6280, 6630, 6680, N70, N91, Samsung SGH-Z140, SGH-Z150, SGH-Z500 ja SGH-Z540 sekä Sony Ericsson K600i.
  • Paketit eivät sisällä data- ja tekstiviestiliikennettä, vaan ne maksetaan erikseen. Myös videopuhelut maksavat erikseen.
  • Kuluttajan tehtäväksi jää seurata käytettyjä puheminuutteja, tekstiviestejä ja dataliikennettä.

3G-kytkykaupan tarkoitus ja tavoite lienee se, että kuluttajat oppisivat käyttämään uusia palveluita. Uskotteko, että tämä toteutuu?

Olen selaillut hintoja tiedotustilaisuudesta lähtien, enkä vielä onnistu ainakaan omista lähtökohdistani hahmottamaan, mikä olisi paras paketti ja millaiset käyttökustannukset olisivat. Kännykän lokitoiminnolle tulee tällaisella puoliksi kiinteällä hinnoittelumallilla tosissaan tarvetta.

Esimerkkipaketteja:
Elisa Paketti 70 + Samsung SGH-Z140: 17,90 € /kk
Elisa Paketti 250 + Nokia 6630: 24,90 € /kk
Elisa Paketti 250 + SonyEricsson K600i: 24,90 € /kk
Elisa Paketti 400 + Nokia 6680: 31,50 € /kk
Elisa Paketti 700 + Samsung SGH-Z500: 36,90 € /kk
Elisa Paketti 1000 + Nokia N70: 51,90 € /kk

Kommentit: 9

Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Häh? 3G-kytkykauppa, eikä edes halvin datapaketti kuulu vakiona - juurihan Ellu julkaisi tutkimuksen, etteivät ihmiset tiedä mobiilinetin käytöstä tuon taivaallista. Miten he osaisivat arvioida sitten "digikuluja"?

Jos kerran operaattorit ovat hinnoitelleet itsensä tyhjätaskuiksi regulaattorin toimesta, niin miksi he edelleen laskevat datakäytön hintaa oma-aloitteisesti niin usein...

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Juha kirjoitti:

Hmm, halvimmillaan 17,90 euroa ja noin vähäisellä minuuttimäärällä ja ilman datapakettia tuntuu aika kalliilta 24 kk:n sopimukselle. Hintaa kertyy n. 430 euroa.

Odotan mielenkiinnolla Soneran ja DNA:n vaihtoehtoja. Elisa ei sykähdyttänyt.

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Joopa joo.. Kallista on. Tuollaiseen kytkykauppaan pitäisi kuulua datapaketti.

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Soneran paketit sisältävät enemmän tavaraa...Lienevät aika kilpakykyisiä noihin paketteihin verratuna.

tiistai, 21 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Paljonkohan 'early termination fee' on, eli jos on pakottava tarve purkaa sopimus kesken 24kk kauden? Taalla Jenkeissa se on yleensa n. 200-300 dollaria.

keskiviikko, 22 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Se on jotenkin huvittavaa että ensimmäisestä GSM-puhelusta on kohta 20 vuotta Radiolinjalla/Elisalla ja ovat vieläkin pihalla siitä miten liittymiä pitäisi myydä..

keskiviikko, 22 maaliskuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Saunalahdella oli ainakin omasta mielestäni fiksummat vaihtoehdot kytkykauppaan.

keskiviikko, 22 maaliskuu, 2006  
Anonymous jusabossa@bastu.net kirjoitti:

plarasin kans kaikki operaattorit läpi ja odotan mielenkiinnolla DNA:n vetoa. Toistaiseksi paljon puhuvalle on bastulahti edukkain, vaikka onkin 2 vuoden soppari.
Tietääks kukaan, mikä tää uus tekniikka joka itäis tulla puolen vuoden päästä`?

maanantai, 03 huhtikuu, 2006  
Anonymous Pete J kirjoitti:

Teillä on mielestäni kommentit melko lailla subjektiivisia, eli ns. omasta näkökulmasta mietittyjä. Ajatelkaapa paljonko Suomessa on käyttäjiä, joiden keskimääräinen lasku (ARPU) on 25-35 egee kuussa puheluista ja tekstareista. Lisäksi käytössä on useamman vuoden vanha kone, joka kaipaisi jo ihan "sosiaalista" syistä uusimista (lisäksi uusi puhelin tyydyttää ostajan tarpeita psykologisella tasolla samalla tavalla kuin vaikkapa uuden TV:n tai takin hankinta:).

Nyt on mahdollisuus saada esim. E-alkuisesta firmasta samalla rahalla/kk uusi puhelin + puhelut ja tekstarit. Esim. minun kanssa saman katon alla asuu ihminen, jolle riittää mainiosti 250 min puhetta ja 100 tekstaria, datan käyttö (WAP) erittäin satunnaista, joten sitä 4 egen/ 25 Mt pakettia harkitaan (hui kuinka iso raha:). Mitä mallissa siis on vikaa? Päinvastoin, ei tarvitse tehdä usean sadan investointia kerralla kapulaan ja moni on valmis sitoutumaan 2 vuoden ajaksi tällaiseen diiliin; vain kohtuullisen pieni osa jengistä hyppii koko ajan viimeisimpien ominaisuuksien ja mallien perässä. Onhan se jopa nähty niin monta kertaa, ettei pioneerina kannata välttämättä uuden tekniikan parissa olla.

Omasta näkökulmasta juuri E:llä on selkeästi suurelle (keskivertokäytt.) massalle parhaimmat paketit. Yksi asia mistä olen kuullut ikäviä huhuja, on kytkykoneiden rampauttaminen, eli esim. mp3-filen laittaminen soittariksi voi olla estetty, jotta käyttäjät tilais soittarit operaattorin valikoimista. Laitoin asiasta tiedustelun tänään mainittuun firmaan..

Tarkoittaako jusabossa 3G-verkon HSDPA-päivitystä. Sitä on jo tehty ja suurempaa nopeutta voi jo nyt hyödyntää esim. Optionin valmistamalla PCMCIA-zetillä.

Pete J.

tiistai, 18 huhtikuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle