[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, helmikuu 02, 2006

Takinkääntötemppu: haluan taas kameran

Lueskelin ohimennen nettikeskustelua Nokian E-sarjan ensimmäisistä malleista ja mietin, että mitä merkitsee kameran puuttuminen kahdesta mallista. Vuosi tai pari sitten olisin sanonut, etten tarvitse kameraa, eikä sitä tule käytettyä.

En sano enää. Olen huomannut, että hankittuani Flickr-tunnuksen, jonne voin helposti siirtää yksityiset ja julkiset kuvat PC:ltä ja kännykästä, kamerasta on tullut tärkeä ominaisuus. Esimerkiksi ajatus siitä, että voi kuvabloggailla vaikka 3GSM-messuilta parit kiinnostavat vempaimet tänne, on etukäteen houkutteleva. Oikeasti aikaa ei välttämättä jää, mutten halua sulkea mahdollisuutta pois.

Minulla on lähes joka päivä mukana myös Canonin digikamera, muttei se aja samaa asiaa, koska kuvia ei tule kuitenkaan otettua yhtä spontaanisti eikä niitä saa lähetettyä suoraan kamerasta.

Niin ja tiedän kyllä, että E-sarjalaiset ovat työpuhelimia. Vaan eiväthän ne jää töihin työpäivien jälkeen.

Kommentit: 6

Anonymous evie kirjoitti:

Ovathan nuo E-sarjalaiset business - ja työpuhelimia, mutta itse ainakin ostan E70:n juuri siksi, että se sisältää kaiken mitä puhelimelta toivon.
Vaikken business-ihminen olekaan...

Olen turhautunut tuttavien kommentteihin: "Mihin sitä sinä kameraa tarvitset? Ei edes saa hyvälaatuisia kuvia." Juu, mutta itsellä painopiste onkin juuri tilannekuvissa ja siinä, että se kulkee mukana. Ja kuvanlaatu on siihen ihan riittävä. Sanokoot lapselliseksi, kännykässä pitää olla kamera.

torstai, 02 helmikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kamera on ollut kännykässä jo pitkään mutta se ei ole poistanut sitä ongelmaa että tilannekuviin sen kameran pitäisi olla jo kädessä valmiina.

Jos se kamera pitää kaivaa taskusta, tilanne menee ohi.

Kamerakännykkäkuvien saaminen mms-viesteinä on ihan hauskaa. Sitä saa hetken jos toisenkin miettiä että mikä ihme tai kuka kuvassa mahtaa olla, sen verran laadukkaita kuvat usein ovat..

torstai, 02 helmikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ainakin minä olen odotellut näitä kamerattomia "älypuhelimia". Niissä firmoissa joissa liikun on kameran vienti vastaanottotiskiä pidemmälle kielletty. Ja puhelin jossa on kamera jää tietenkin päiväksi sitten vastaanoton hellään huomaan.

Toussa mielessä nämä kamerattomat mallit on tervetullut lisä valikoimiin.

torstai, 02 helmikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Riippuu kuka maksaa. Yrityksille kamera on täysin turha, tekee puhelimesta vain kalliimman.

Olen tainnut tähän asti ottaa vain pari kuvaa omilla kännyköillä, joten kamera ei ole mitenkään välttämätön.

perjantai, 03 helmikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Riippuu kuka maksaa. Yrityksille kamera on täysin turha, tekee puhelimesta vain kalliimman."
Yrityksille kamera ei ole turha saatika täysin turha. Totta että harvat yritykset ovat kameraa oivaltaneet, muuta kuin kieltämällä.

Ja vaikka kameralla ei olisi jossain työ tehtävässä erityisetä lisäarvoa niin ei sitä sen takia kannata pois nykiä, käyttäjälle se voi olla lisä-arvo ja jos käyttäjällä on puhelin etu, ja joutuu puhelinta kanniskeleen virka-ajan jälkeen niin on kai oikeutettua että palkkaa (puhelin etu) vastaan saa käyävn luurin.

perjantai, 03 helmikuu, 2006  
Anonymous Pekka Pekkala kirjoitti:

Samaa mieltä sun kanssa Tero: kännykkää ilman kameraa on vaikea kuvitella. Minä käytän kameraa muistiinpanovälineenä.

N80 ja E70 olisi vertailulistalla. Jälkimmäisessä ei ole radiota mutta vastineeksi kunnon näppis ja Nokia Business, jolla saisi duunihommat toimimaan luurissa kerrankin mutkattomasti.

lauantai, 04 helmikuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle