[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, tammikuu 25, 2006

Varovaista kilpailua datahinnoissa

Noteerattakoon nyt vielä täälläkin asia, jonka monet ovat jo kommenteissa todenneet. Suomeen on tullut varovaista mobiilidatalla kilpailua, kun Saunalahti mainostaa Saunaetu-lisäpalveluaan televisiossakin, eli periaatteessa rajoittamatonta mobiilidatapakettia 10 eurolla kuukaudessa, ja Elisa taas Mobidata 10 -pakettia, jossa tiedonsiirron määrää ei ole rajoitettu, mutta nopeus on vain 64 kilobittiä sisäänpäin.

Molemmissa on tietysti vähän lisäehtoja tai rajoituksia, esimerkiksi Saunalahti edellyttää sopimuksen tekemistä 12 kuukaudeksi ja pidättää oikeuden priorisoida Saunaetu-käyttäjien liikenne alhaisemmalle tasolle.

On minusta silti positiivista, että datan hinnallakin kilpailua vähän kokeillaan.

Kiinnostava poiminta myös Ruotsista, jossa 3-operaattori (lausutaan kaiketi: Tre) tarjoaa 1000 Mt/kk tiedonsiirtoa Skype-puheluita varten noin 21 eurolla kuukaudessa. Sen arvioidaan riittävän Skype-puheluihin 45 minuutiksi päivässä. Tosin heilläkin rajoittamaton paketti maksaa jo noin 53 euroa kuukaudessa.

Tunnisteet:

Kommentit: 2

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nykytilanne tuntuu onneksi olevan se, että verkoissa on kaistaa riittävästi. Itselläni esimerkiksi tällä hetkellä näyttäisi liikkuvan puolisen gigaa tavaraa kuukaudessa kännyn läpi eikä nopeutta ainakaan vielä näy rajoitetun. Vaikka se rajoittuisikin 64 kilobittiin, olisi sekin riittävä, suurimmalla osalla alueista ei kuitenkaan saa kuin GPRS-yhteyden.

Elisan tarjousta en ollutkaan aiemmin huomannut, vaikuttaa kohtuulliselta niille, jotka eivät halua vaihtaa operaattoria (edes saman omistajan toisennimiseen), mutta epäilen Slahden kyllä vievän voiton himokäyttäjissä.

Joka tapauksessa itse en varmastikaan olisi tuolla ~5e/MB hinnalla käyttänyt yhteyttä näin paljoa, 2500 euron lasku kuukaudessa olisi aika kauhea. Halvemmaksi olisi tullut jopa ottaa kymmeneen paikkaan nopea ADSL-liittymä. Mutta nyt voi tehdä töitä vapaasti vaikka tien päältä eikä tuskailla kustannuksia.

- Symbiatch

torstai, 26 tammikuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Uusia datahintoja voi pitää myös uusmullistavina DNA:n takavuosien "hinnoittelukokeilun" jälkeen. Ko. palveluita kun voi käyttää vaihtoehtoisena kiinteiden yhteyksien tilalla ja lisäarvona vielä kenttäkelpoisuus. Nyt kun joka torpassa alkaa melkein olemaan ADSL tai muu kiinteä, kohtuuhintainen ja nopeampi yhteys, ei matkapuhelinnetti ole enää niin suuri kiinteän verkon kilpailija mm. pihistelijäsegmentin asiakkailla.

Hieman aikaisemmin olisi tämäkin hintamalli voitu kyllä toteuttaa, koska WLAN ja muut verkot painavat päälle. Jotenkin tuntuu, ettei tämä uusi hinnoittelumalli ota tulta alleen kovin nopeasti, kun mobiilinetin sisältö eikä käyttökultturi ole päässyt kehittymään tällaisten hintaturvallisten palveluiden myötä.

torstai, 26 tammikuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle