[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, tammikuu 26, 2006

UPnP-kokemuksia toisaalla

Kenneth Falck on blogissaan kommentoinut kokemuksiaan UPnP-laitteiden käytöstä. Ideahan on, että esimerkiksi puhelimet, tietokoneet, mediaboksit ja muut vastaavat laitteet voivat keskustella keskenään IP-verkon yli, esimerkiksi langattomasti WLAN:lla.

Tekniikka on kiinnostava, jos se yleistyy riittävän laajasti Bluetoothin tapaan ja saadaan kaiketi vielä toimimaan. Toistaiseksi muita UPnP:tä tukevia puhelimia ei ole ilmeisesti julkistettu kuin Nokia N80, mutta hyvin mahdollisesti jo 3GSM-messuilla ensi kuussa näitä tulee useilta valmistajilta lisää.

Kommentit: 2

Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Kiitos Tero blogilinkistä. Tämähän on sitä LVM:nkin hypettämää upiikkia. Toivottavasti laitevalmistajat saavat uPnP:n toimimaan aluksi edes medialaitteissa, jotta voidaan myöhemmin siirtyä kaikkien "suuresti" odottamaan pyykinpesukoneen pesuliuoksen pH:n reaaliaikaiseen seurantaan. Näin tiedetään mm. oliko kuntosalilla hikoillussa likaantuneessa paidassa täsmälleen oikea määrä kuona-aineita. Muitakin elämää oleellisesti helpottavia ratkaisuja keksittäneen :-).

Ts. - toivottavasti järkevät käyttökohteet uPnP:lle löydetään nopeasti.

perjantai, 27 tammikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

N80:n lisäksi myös N92 tukee UPnP:tä WLAN:in yli.

perjantai, 27 tammikuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle