Musiikkipuhelimet, osa XIV
All About Symbianissa on jälleen yksi arvio musiikkipuhelimista. Ewan Spencen Ewan Spence kirjoittaa musiikkipuhelinten ongelmista nykytilassa, eli käyttöliittymistä, akkukestosta, PC-ohjelmista ja koko ajatusta musiikkitiedostojen latailusta operaattoreiden verkoista nykyisillä datahinnoilla.
Tulin samansuuntaiseen lopputulokseen loppuvuodesta, ja vaihtoehtoja katseltuani päädyin Creativen soittimeen. Toinen vaihtoehto olisi ollut Apple iPod. Kännykän käyttäminen tähän tarkoitukseen ei vielä tunu mielekkäältä "konvergenssiltä".
Minäkin kyllä uskon musiikkiominaisuuksiin puhelimissa, samalla tapaa kuten kamera on usein kiva, mutta 700 euron kännykkä, josta loppuu akku nopeasti MP3-soittimena ja jolla on massaa 1,5x peruspuhelimen verran, tuntuu vain vielä liiaksi kompromissiltä.
Kommentit: 8
Jos tosiaan laskee itse musiikkikappaleen maksavan ~euron ja sen jälkeen maksat operaattorille pahimmillaan pelkästä lataamisesta 15 euroa, aika heikkoa kyllä on. Samaan hintaan ostaa jo CD:llä koko levyn ja siirtää... eikun ei siirräkään kun on kiellettyä, levy kuitenkin on kopiosuojattu.
Operaattorien on siis pakko lähteä laskemaan dataliikenteen hintaa, jopa näiden vanhojen ja hitaiden. Muuten ei mikään palvelu kehity.
- Symbiatch
Langattomantiedonsiirron ei tarvitse olla kaikkien huvi eikä se massoja kiinnostakaan. Jos ihmiset ovat halukkaita maksamaan vaivaisesta soittoäänestä 3e niin miksei megastakin 6e.
Soittoääni on kuin iltapäivälehti; riittävän halpa ja se on "kertakäyttöinen". Iltapäivälehti menee roskiin lukemisen jälkeen, soittoääni elää joitain viikkoja tai kuukausia.
Jos musiikista haluaa myyntiartikkelin em. tapaan, se pitää hinnoitella halvaksi ja saada luonteeltaan sellaiseksi, että sitä ei kuunnella montaa viikkoa (lue: hittimusiikki).
Jos taas musiikkia halutaan myydä musiikkina, se tulee tehdä niin halvaksi että mobiili-lataus on vain lisuke tai vaihtoehto muille noutotavoille. Ei kukaan maksa mobiili-musiikista (hidasta, huonolaatuista, vaikea tallettaa pysyvästi) samaa hintaa kuin cd-levystä tai verkkokaupasta.
Esimerkiksi jos kiinteällä kuukausihinnalla saisi ladata itunes-ostoksensa myös kännykkään voisi toimia palveluna.
Pölvästit! Mitä ihmettä valitatte gerpsin HINNASTA?? Ottakaa se Saunalahden 10€ dataetu (tai Elisan vastaava) niin ei ole väliä miten paljon käytätte!!! Uskomatonta..
Pari kommenttia:
- Helpoiten tiedostojen siirtäminen kännykkään onnistuu varmaankin PC suite avulla. Matkapuhelin on huono jos pitää ostaa erikseen muistikortinlukija tms.
- WLAN voi toki auttaa, tai sitten hyvät synkkausohjelmat (esim. PC suiten kautta). UMTS:kaan ei taida olla niin nopea että jaksaisi ladata kymmeniä megatavuja tiedostoja.
- Jos operaattorit eivät hyödy musiikkibisneksestä, en usko että hinnat putoavat paljoakaan. Kilpailun / WLAN:n yleistymisen kautta hinnat voisivat pudota.
- Suuret operaattorit varmaan ottavat oman siivunsa. Tyyliin: jos operaattori ei saa rahaa, käyttäjät eivät saa palvelua. PC puoli on aika avointa.
- Pod- / videocasting luulisi toimivan kännyköidenkin kanssa. Kaikesta sisällöstä ei toivottavasti tarvitse maksaa.
- Internet radiot ja kiinteällä kuukausihinnalla toimivat musiikkipalvelut (vrt. PC:lle tarjottaviin palveluihin) voisivat jopa menestyä.
- Toinen vaihtoehto olisi antaa käyttäjän siirtää musiikkia PC:ltä kännyköihinsä (maksamatta kappaleita uudelleen). Tässä esteenä on yhteensopimattomat DRM ratkaisut ja kilpailu (iPod vs kännykkä).
"Helpoiten tiedostojen siirtäminen kännykkään onnistuu varmaankin PC suite avulla."
Ei PC Suite oikein riitä tuohon. Ohjelman pitää minusta lajitella ja luokitella musiikki järkevästi niin, että puhelimen soitin tarjoaa mahdollisuuden soittaa musiikkia esimerkiksi artistin, albumin tai vain satunnaisen järjestyksen perusteella.
Itse olen tottunut käyttämään PC Suitea Bluetoothilla, mutta isojen tiedostojen siirtelyyn se on aivan tolkuttoman hidasta. Vaan tuleehan puhelinten mukana yleensä onneksi USB 2.0 -kaapeli.
"Tässä esteenä on yhteensopimattomat DRM ratkaisut ja kilpailu (iPod vs kännykkä)."
Eivät DRM:t kyllä mitään estä, kun ei niitä ota mukaan. Minä rippaan musiikit Creativen soittimeen suoraan CD-levyiltä, ja ajatus musiikin ostamisesta toiseen kertaan mobiililaitteeseen lähinnä naurattaa.
Valitettavasti tuossa rippauksessa joutuu nykyisin rikkomaan Suomen tekijänoikeuslakia, mutta on täällä maassa muitakin typeriä lakeja, joita kukaan ei noudata.
Valitettavasti tuossa rippauksessa joutuu nykyisin rikkomaan Suomen tekijänoikeuslakia, mutta on täällä maassa muitakin typeriä lakeja, joita kukaan ei noudata.
Ei välttämättä riko lakia, jos kiertää kopiosuojauksen vahingossa esim käyttämällä Maciä. Tällöinhän suojaus on tehoton eikä levyn kopioiminen yksityiskäyttöön ole rangaistavaa.
Valitettavasti tuossa rippauksessa joutuu nykyisin rikkomaan Suomen tekijänoikeuslakia, mutta on täällä maassa muitakin typeriä lakeja, joita kukaan ei noudata.
Ei välttämättä riko lakia, jos kiertää kopiosuojauksen vahingossa esim käyttämällä Maciä. Jos suojaus ei toimi Macissa tai Linuxissa, ei levyn kopioiminen yksityiskäyttöön ole rangaistavaa näitä koneita käyttämällä.
Lähetä kommentti
<< Etusivulle