[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, tammikuu 28, 2006

Mobiiliselainten markkinoista

Russell Beattien blogista selainasiaa lukiessa huomasin kiinnostavan linkin mobiiliselainten arvosteluun. Jutussa on monia epätarkkuuksia ja minusta jopa virheitä, mutta markkinakatsaus on kiinnostava. Katsaus tuo esille sen, ettei peruspuhelimissakaan aina käytetä valmistajan omaa selainta, vaan itse asiassa sielläkin on softamarkkinat olemassa. Saapa nähdä onnistuuko Opera myymään Mini-selaintaan jonkun valmistajan perusselaimeksi.

Viimeksi kokeilimissani Nokian, Samsungin ja Sony Ericssonin pikkupuhelimissa on ollut sen verran vaatimaton selain, että Mini voisi tehdä hyvää. Vielä kun saisi sen verran moniajoa, että selaimen voisi jättää taustalle odottamaan.

Nykyisin valmistajat ovat minusta tehneet Java-sovellusten käyttämisen liian vaikeaksi peruspuhelimissa, kun ne pitää kaivaa jostain viiden linkin takaa. Miksei kuvaketta voi saada päävalikkoon?

Kommentit: 4

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mini sellaisenaan puhelimen ainoana selaimena: tappaisi wapin, javapelimyynnin ja interaktiiviset palvelut.
(mini ei tue latauksia, ssl-palveluja eikä oikein minkäänlaista interaktiota)

Mutta jos jätetään myös wap-selain niin kaikki on ok, paitsi valmistaja joutuu lisäämään muistia molemmille. Ne kyllä tosin ymppää paljon muutakin roskaa mukaan.

Motorola Razr-kännykkäni sai kyllä uusia käyttötarkoituksia minin myötä, varsinkin kun puhelin tukee tuota javan taustalle jättämistä. Käyn enää vain verkkopankissa wap-selaimella.

lauantai, 28 tammikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

(about N80 and WML support) I didn't want to keep posting in Russell's thread, it was waaay off topic already. Anyway prompted by your comment about the Forum Nokia specs I checked the uaprof for the N80:

http://nds1.nds.nokia.com/uaprof/NN80-1r100.xml

It reports support for WML. It was modified on the 11th so it may be a recent addition that corresponds to a newer firmware, or just lazy pastework, which happens from time to time.

- Carlos

sunnuntai, 29 tammikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tero: "Miksei kuvaketta voi saada päävalikkoon?"

Vaikka SEn puhelimista olenkin pitänyt monesti, oli tosiaankin joku hieman "vanhempi" 3G-puhelin (olisikohan K600i) hankala käytettävä sovellusten kanssa. Päävalikossa ei ollut mitään loogista paikkaa josta lähteä edes etsimään midlettejä. Taisivat olla jossain "tiedostonhallinnan" alla tai jotain.

Harvoja asioita joissa S60 ja kumppanit ovat parempia, siellä sentään sovelluksella on normaali ikoni jonka voi siirtää minne haluaa.

- Symbiatch

maanantai, 30 tammikuu, 2006  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Se ihmetyttää, että Operan kaikki mobiiliselaimet vieläkin bugittaa niillä WAP-urleilla, joissa on muuttujia. Operan PC-versioidenkaan wap-tuki ei ole aivan täydellinen.

maanantai, 30 tammikuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle