[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, tammikuu 31, 2006

Hahmottelin Xbox Mobile -speksit

Aiemmat spekulaatiot Microsoftin kannettavasta media- ja pelikoneesta pistivät miettimään, että Microsoftin olisi varmaan suhteellisen helppo rakentaa Xbox Mobile nykyisen Windows CE 5.0:n päälle. Kauan sitten hahmottelin N-Gage 2:n speksit, joten kai saman voisi tehdä Xboxillekin.

  • Suoritin: Intel Xscale 624 MHz (tai nopeampi jatkossa)
  • Grafiikkapiiri: Intel 2700G tai nVidia GoForce 3D 4800. Rajapintoina Direct3D Mobile tai vaihtoehtoisesti OpenGL ES 1.2.
  • Muisti: 128 Mt RAM ja 128 Mt ROM
  • Laajennuspaikka: MMC-/SDIO
  • Näyttö: 4,0", 262 000 väriä, VGA (640 x 480 pikseliä)
  • Kontrollit: analoginen 8-suuntainen ohjain, liipasimet takana, neljä pikkunappia
  • Moninpeli: Bluetooth 2.0 ja 802.11b/g WLAN
  • Käyttöjärjestelmä: Windows CE 5.0 / Pocket PC 5.0, jonka päällä "Xbox Mobile UI".

Kas, helppoahan tämä on, kun vain luettelee ...

Muotoilun ja ulkonäön voisi Xbox Mobileen lainata vaikka Sony PSP:stä ajan säästämiseksi, koska samaltahan nuo olohuoneiden laatikot ja Portable Media Centeritkin (PMC) näyttävät keskenään.

Microdrive-kiintolevyä ei laitteeseen tarvita, koska kun Xbox Mobile tulisi markkinoille vuoden 2006 syksyllä tai 2007 alussa, saisi 2-4 Gt SD-tyypin flash-muistikortin riittävän halvalla.

Ajatus ei olisi teknisesti mahdoton nykytekniikalla, koska ainakin Dell Axim X51v (ytimenä Intelin Xscale 624 MHz -suoritin ja 2700G-piiri) pyörittää 3DMarkMobile06 -testissä OpenGL ES -tilassa sulavasti hyvin nättiä grafiikkaa VGA-resoluutiolla. Olen tosin nähnyt testin vain nopeasti livenä. Silloin tuumasin, että tästä raudasta ja softasta voisi saada pohjan kannettavalle pelikoneelle.

Mitä luulette, saisiko Pocket PC -alustalle rakennettua houkuttelevan kannettavan pelikoneen?

Tunnisteet:

Kommentit: 5

Anonymous Juuso kirjoitti:

Muuten ihan mainiot speksit MUTTA: kyllä nykyvehkeissä pitää olla "laaja" laajakuvanäyttö. Vaikkapa 5.7" wvga...

tiistai, 31 tammikuu, 2006  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Pelimarkkinoilla ainoa mikä merkitsee on pelien saatavuus.

PSP:n etuna on se, että se on suurinpiirtein yhtä tehokas kuin vanhentuva PS2 eli PS2:llä pyörivän pelin pitäisi olla helposti siirrettävissä PSP:lle.

Xbox Mobilen pitäisi saada pelit jostain, PC-pelit ovat liian pitkällä ja vaatimukset muuttuvat nopeasti, Xbox360 on myös liian pitkällä, jäljelle jää lähinnä vanha Xbox.

Ei taida markkinat riittää..

tiistai, 31 tammikuu, 2006  
Anonymous wili kirjoitti:

Niin, ja OpenGL ES 1.2:sta ei ole olemassakaan (eikä mitä luultavimmin kyllä tulekaan)...

tiistai, 31 tammikuu, 2006  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"Niin, ja OpenGL ES 1.2:sta ei ole olemassakaan..."

Myönnän auliisti, etten ole näiden 3D-rajapintojen asiantuntija. Tuo oli vain poiminta siitä, mitä olen muistaakseni keskustellut Futuremarkin ihmisten kanssa -- saatan muistaa versionumeron väärinkin.

Näin asiasta kirjoitettiin vuosi sitten Khronos Groupin lehdistötiedotteessa:

"Khronos Invites Public Review of New Generation OpenGL ES 1.2 and 2.0 Specification Drafts Prior to Anticipated Public Release in August 2005..."

Olen luullut, että tämä pulaaki juuri kehittää OpenGL ES:ää ja tuntee sen parhaiten, mutten ole kyllä seurannut versionumerointia tarkemmin.

keskiviikko, 01 helmikuu, 2006  
Anonymous wili kirjoitti:

Olen itse ollut varsin aktiivisesti mukana ko. speksien kehittämisessä, joten tiedän tilanteen taustat varsin hyvin. Eli, meillä oli Khronoksessa (joka on n. 100 firman yhteistyöorganisaatio) tosiaan tarkoitus tehdä myös ES 1.2 -speksi, mutta totesimme sitten että tekkiä ei olla saatu pumpattua riittävän nopeasti markkinoille (=laitteisiin saakka), joten uuden version julkaisu aiheuttaisi pelkästään lisäfragmentaatiota.

Viimeisimmät yleisesti tuetut ES-speksit ovat ES 1.1 ja ES 2.0 (jälkimmäinen on kokonaan ohjelmoitava grafiikkarajapinta -- juuri tämän API:n oikeastaan haluaisit ihannepelikoneeseesi). Lisäksi ATI:lla on (Khronoksen siunaama) paketti nimeltään ES 1.1 + Extension Pack joka sisältää nipun ekstensioita joita kukaan muu ei oikein ole halunnut tukea.

ES 1.2:n tulevaisuus on hieman vaakalaudalla, koska 1.1 sisältää oikeastaan kaiken tarpeellisen peruspelidevaukseen ja kun modernimpia juttuja (sheidereitä yms.) haluaa käyttää, on syytä hypätä suoraan 2.0:aan.

viboja,
-wili

torstai, 02 helmikuu, 2006  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle