[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, joulukuu 11, 2005

Kaistarohmu Kanavat-selain

Aiemmin Kanavat-selaimen kirjoituksen kommenteissa kummastelin ohjelman siirtämiä suuria tietomääriä. Dataa siirtyy paljon enemmän kuin julkistustilaisuudessa arvioitu 500 kt per päivän käyttö. Zache oli ihmetellyt samaa ja purkamalla analysoinut yhden Hesarin päivityspaketin.

Syy kaistarohmuiluun selvisi helposti. Yhdellä päivityksellä ladataan myös Kanavat-selaimen käyttöliittymän elementtejä eikä tiedonsiirtoa pakata mitenkään. Lisää zachen havainnoista voi lukea Hesarin 5G-blogin kommenteista.

Haiskahtaa siltä, että toteutus on ollut täysin ammattitaidotonta tai kaistaa halutaan tarkoituksella kuluttaa mahdollisimman paljon. Mitään järjellistä perustelua en keksi sille, että muuttumattomia käyttöliittymän osia ladataan jokaisella päivityksellä. Tästä seuraa, että tietoa siirtyy enemmän kuin olisi tarpeen ja käyttö hidastuu.

Vaikuttaa siltä, että Hesaria, Kauppalehteä, Talentumia ja Yleä on pissitty silmään. Toivottavasti joku koodaa parhaillaan päivitysversiota.

Kommentit: 2

Blogger zache_ kirjoitti:

Jooh, tehdääs tähän tälläinen tarkennus. Otin tuossa nuo tiedostot suoraan puhelimesta enkä sniffannut verkkoliikennettä (kun en saanut bluetoothin yli toimivaa accesspointia workkimään) jolla olisin saanut varmistettua että puhelimella oleva ja verkosta haettu tiedosto on samat.

Joten oletus siitä, että se siirtää koko sovelluksen hakemistossa olevan 1170.pak tiedoston, perustuu siihen että a.) kanavat sovellus näyttää siirtävänsä tiedoston koon verran päivityksen yhteydessä. b.) Aikaa kuluu sen verran mitä gprs:llä tiedoston siirtämiseen kuluisi aikaa ja siirron päätteeksi tiedosto päivittyy c.) Jos se siirtäisi vähemmän niin mitä tahansa se tekeekin niin siihen ei kuluisi mitenkään noin kauaa. Lisäksi luvut mitä ruudulla näytetään olisivat järjettömiä.

Tuo on tosin sellainen asia jonka joku kuka on saanut workkimään kanavat sovellusen liikenteen menemään tietokoneen kautta voisi vaikka varmistaa

sunnuntai, 11 joulukuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

") kanavat sovellus näyttää siirtävänsä tiedoston koon verran päivityksen yhteydessä. b.)"

Sen enempää asiaa tutkimatta, niin tuo kaanvat ohjelma näyttää mitä sattuu, tai sitten vain virhe. KL pävitys vei kanavat ohjelman mukaan ~250kilobittiä, luurin GPRS loki sanoi menevän noin 250 kilotavua, eli ilmeisesti tuossa ohjemassa yksiköt väärin.

maanantai, 12 joulukuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle