[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, lokakuu 05, 2005

SMS-masinoin kansanedustajia

Tunnustan tehneeni tiistaina kulttuuriministeri Tanja Karpelan (kesk.) paheksumaa masinointia, eli olin yhteydessä kansanedustajaan tekstiviestillä. Seurasin eduskunnan tekijänoikeuslain käsittelyä reaaliajassa Digitodayn blogista, ja lähetin pari kommenttia ja kysymystä useille edustajille.

Ministeri Karpela on arvostellut kansalaisten aktivoitumista asiassa. Ilmeisesti poliitikkojen puheet siitä, että kansalaisten pitäisi kiinnostua politiikasta, ovat tarkoittaneet vain vaaleja ja heidän äänestämistään. Todellinen aktivoituminen ärsyttää; tulevat sotkemaan kavereiden kanssa kirjoitettua lakia.

Teknisesti olisi mahdollista, että kännykällä voisi reaaliajassa osallistua eduskuntakäsittelyn seuraamiseen ja lähettää viestejä edustajalleen. Kansalaisilla voisi olla myös mahdollisuus seurata toimiiko oma edustaja kuten on luvannut.

Kansanedustajien puhelinnumerot näyttävät olevan vielä julkisia. Esimerkiksi Fonecta-haku FIND [Sukunimi] eduskunta numeroon 15400 toimii vielä. Jatkossa se salattaneen uuden masinoinnin pelossa.

Karpela on esimerkillään osoittanut, ettei suomalainen poliittinen eliitti ole vielä asenteellisesti ja osaamistasoltaan valmis kansalaisten suoraan vaikuttamiseen. Silti netistä on kehittynyt tehokas vaikutuskanava sen taitaville, kuten edustaja Kasvi on blogissaan analysoinut.

Kommentit: 5

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tanjan numero näyttää olevan +358 50 511 31 96

Sinne vaan SMS:ää..! .-)

Numeron voi varmistaa 15400 numeroon: FIND KARPELA EDUSKUNTA.

keskiviikko, 05 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jos joku on lähetellyt, niin menevätkö viestit perille?
T:SS

keskiviikko, 05 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Harmi vain että massa ei muista tällaisia päätöksiä ääniä antaessaan.

Tuntuu että nykyisen hallituksen aikana on tullut vain kieltoja voimaan.

keskiviikko, 05 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Viesti lähti... Katsotaan tuleeko vastausta. SMS:n perillemenosta ei taida saada mitenkään vahvistusta...

keskiviikko, 05 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Välitystiedot kertovat, jos ne on päällä, ja ei aina toimi luetettavasti, mutta kuitenkin vastaanottajan olessa kotimaassa valtaoperaattoreiden välillä aika hyvin.

Tosin ei se kerro kuka niitä lukee vai lukeeko kukaan.

T:ss

torstai, 06 lokakuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle