[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, lokakuu 09, 2005

Flickr ja kamerapuhelimet

Viikonlopun ratoksi olen siis tutkinut Flickr:n mahdollisuuksia, esimerkiksi kuvien lähetys sähköpostitse omaan blogiin tai galleriaan. Tämä alkaa näyttää hyvältä. Maanantaina pitänee soittaa firman kännykkäliittymätyypille, että nostaa datapakettiani 100:sta 200 megatavuun.

Flickr-ruutukaappaus Flickr-ruutukaappaus

Ja voisiko parempaa käyttöä 3G-puhelimelle olla operaattorin kannalta kuin kuvien siirtely blogiin tai kuvagalleriaan? Haluan mahdollisuuden säilyttää kuvat alkuperäisen laatuisena ja resoluutiolla, mikä alkaa olla aika usein jo 1600 x 1200 kamerapuhelimissakin. Operaattori liikuttaa enemmän bittejä kuin MMS-viesteissä.

Miksi tällaisia palveluita pitää hakea ulkomailta? Flickr on aika kiva, mutta jos se olisi suomalainen palvelu, olisivat yhteydet varmasti nopeammat. Flickriltähän saa lisätilaa rahalla, mutta kovin nopealta ei Pro-palvelukaan Suomesta käsin tunnu. Vika voi tietysti olla Netsonicin liittymässänikin (ADSL, 4M/640k), jos muilla toimii nopeammin. Onko kokemuksia?

Onhan Suomessakin toki vaikkapa Nebulan 1g.fi, mutta siitä näyttävät puuttuvan yhteisöllisyyden elementit, eli helppo mahdollisuus luoda ryhmiä juuri kavereiden ja perheen kesken, oma osoitekirja tuttavia ja ystäviä varten ja kuvien helppo laittaminen vaikka blogiin tai kotisivuille. Pelkkä staattinen kuvagalleria ei herätä ainakaan minussa innostusta.

Videoitakin olisi kiva lähetellä ja jakaa netissä, mutta se ei taida vielä Flickrissäkään onnistua. Ne voisivat näkyä suoraan selaimen lisäpalikan kautta tai olla vaihtoehtosiesti ladattavissa tiedostoina omalla soittimella katsottavaksi.

Ostin Flickrin Pro-palveluon vuodeksi, ja nyt seuraan kuinka vakaasti ja nopeasti se toimii. Vastaava palvelu Suomessa ja suomenkielisenä olisi tietysti kivempi.

Kommentit: 7

Blogger Kari Haakana kirjoitti:

Selvisikö ääkkösongelma jo? Eli onnaako (kännykällä lähetetyn) kuvan ja entrytekstin siirtyminen Flickrin ja Bloggerin välillä? Movable Typen kanssa en ole saanut pelaamaan.

sunnuntai, 09 lokakuu, 2005  
Blogger zache_ kirjoitti:

Niin ja tuossa olisi palvelu mistä oltaisiin valmiita maksamaan...

sunnuntai, 09 lokakuu, 2005  
Anonymous uusitalo kirjoitti:

Eikös tuo olisi myös kätevä lisäosa plokkaamiseen kännykällä.
http://www.economysizegeek.com/?page_id=395

sunnuntai, 09 lokakuu, 2005  
Blogger Tuija Aalto kirjoitti:

Mulla on Movable type -tyyppinen blogityökalu ja sillä ainakin toimii kaikkimerkit ok.

Testikuvan kuvateksti on tosin ihan vaan multimediaviesti Flickriin http://www.flickr.com/photos/tuija/50880289/in/photostream/

Oletteko sitä Kuvat kaverille -palvelua viime aikoina vilkaisseet? Siinä on kai jotain kehitysaskelia otettu sitten viime näkemän.

sunnuntai, 09 lokakuu, 2005  
Blogger Kari Haakana kirjoitti:

Tuija, sä lähetät sen kuvan ja tekstin siis MMS:nä? Niinku mihin? Itse olen käyttänyt sähköpostia Flickriin, jonka edelleen piätisi lähettää se MT:hen. Ja lähettäähän se, mutta ääkköset menee vituralleen.

maanantai, 10 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Smugmug.com, joka on monessa mielessä samanlainen systeemi kuin Flickr, sallii videoiden julkaisemisen ja niitä voi sinne lähettää sähköpostin välityksellä... Videoiden pitää tosin olla MPEG1-muotoisia. Smugmugissa ei tosin ole kuin viikon ilmainen käyttöaika. Mutta se onkin Flickriä selvästi parempi systeemi.

tiistai, 18 lokakuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Flickr:n systeemit vaikuttivat sen verran toimivilta, että vingutin korttia netissä parin päivän säätämisen jälkeen. Nyt kun olen järjestellyt omia ja julkisia kuvakansioita, laittanut "badgen" blogiin ja virittänyt kuvien ja viestien lähetyksen toimimaan Flickr:iin ja blogiin, taidan käyttää tätä jatkossa. Ja tilaahan tuossa saa ainakin näennäisesti rajattomasti.

keskiviikko, 19 lokakuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle