[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, lokakuu 10, 2005

Design-puhelimia pukkaa

Nokia ja Samsung ovat esitelleet "muotipuhelimiksi" kutsumiaan tuotteita, joissa on periaatteessa tavallisten puhelimen tekniikka, mutta metallisella ulkokuorella, arvokkaammilla materiaaleilla ja imagokampanjoilla hinta hilataan yli 1000 euroon. Kallis hintakin on tärkeä osa kokonaisuutta, jottei näitä näe tavisten kourassa.

Nokia 8800, 1000 euroa

Nokia 8800

Itse olen miettinyt näissä luksusmalleissa sitä, että vastaavatko niiden akut, takuut ja oheisromppeet hinnan luomaa mielikuvaa. Jos puhelin maksaa 1000 euroa, pitäisi valmistajan osoittaa luottavansa laatuun sen verran, että tuotteelle saa myös 2-5 vuoden takuu. Nahkainen suojakotelo olisi tuon rinnalle hyvä varuste pakettiin laitettavaksi.

Nettikeskusteluiden perusteella halpispuhelinten huoltorumba on nimittäin melkoista asiakkaiden kyykytystä; puhelin lähtee huoltoon jopa 2-4 viikoksi, palaa sieltä formatoituna ja resetoituna ja täksi aikaa ei välttämättä saa varapuhelinta, ainakaan samaa mallia. Moni asiakas myös vaihtaa puhelinmerkkiä, kun huolto tökkii.

Samsung Serene, 1000--1100 euroa

Samsung / Bang & Olufsen Serene

Kameran, 262 000 värin näytön ja MP3-soittimien sijasta ökypuhelimissa voisi panostaa minimaalisuuteen. Kaksivärinen näyttö olisi valmistajalta rohkea veto, jos sillä saataisiin akkukesto puolet pidemmäksi. Aika moni sanoo, että valitsisi mieluummin harmaasavunäytön, mutten ole varma pitäisikö uskoa.

Teknisistä ominaisuukista Bluetooth on silti kätevä olla, jos tulee tarvetta päästä kannettavalla nettiin kesähuvilalta. Tosin jos on valmis maksamaan puhelimesta 1000 euroa, kenties sitten on jo sihteerikin, joka hoitaa sähköpostit ja muut maalliset askareet.

Minä aion jatkossakin suosia rehellisesti puhelimia, joissa on uusimmat kilkkeet ja toiminnot. Ei tietysti haittaa, jos laite ei ole samalla kauhean ruma.

Kommentit: 5

Blogger oopa kirjoitti:

Myyntikanavakin vaikuttaa. 8800:sta ei saa superluxusta, koska sitä myydä joka ikisessä telepuodissa, jossa finninaamainen kesäharjoittelija vastaa kaikkiin kysymysiin "en tiedä". Samsung - B&O:n luuria taas tullaan ehkä myymään rajoitetummin. Jos joku on ikinä käynyt B&O:n konseptimyymässä (esim. Kamp-galleriassa), niin tietää mitä palvelu tarkoittaa. Siitäkin voi jo maksaa.

maanantai, 10 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Miten 1000 euroa luksus-puhelimeen kerran 2-3 vuodessa on huonompi asia kuin se, että vuoden välein hankkii uusimman Qtekin älypuhelimen, 700-800 euroa laaki?

Jos unohdetaan naarmuuntumiset niin itse olisin valmis ostamaan peruspuhelimen "iPod Nano"-tyyliin. Puhelin tulisi nimenomaan kakkospuhelimeksi, sen verran usein on tilanteita jolloin kantaisi tiiliskiven sijaan mielummin pientä puhelinta kun ennen vanhaan..

iPodin kaltaiset tuotteet ovat juuri sitä luksusta mihin Nokiat, SonyEricssonit ja muut voisivat kyetä. Niitä voi myydä kaikkialla ja silti ne eroavat Creativen ja muiden muovileluista.

PS. 8800:n pakkaus kaikkinensa lienee tavallista nokialaista hienompi? Moton Razrissakin oli ainakin alunperin hieno paketointi. Razr on itseasiassa hyvä esimerkki tästä "ipod" luxus-puhelimesta, erilainen, tyylikäs, myydään kaikkialla (jopa ilmaiseksi sopimuksilla), hinnaltaan järjellinen.

maanantai, 10 lokakuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"Miten 1000 euroa luksus-puhelimeen kerran 2-3 vuodessa on huonompi asia kuin se, että vuoden välein hankkii uusimman Qtekin älypuhelimen, 700-800 euroa laaki?"

Ostavatko Qtek-käyttäjät sitten uuden puhelimen vuoden välein? Tai onko yleensä siis älypuhelimen vaihtoväli lyhyempi kuin "tavallisella" puhelimella?

maanantai, 10 lokakuu, 2005  
Blogger oopa kirjoitti:

PS. 8800:n pakkaus kaikkinensa lienee tavallista nokialaista hienompi? Moton Razrissakin oli ainakin alunperin hieno paketointi. Razr on itseasiassa hyvä esimerkki tästä "ipod" luxus-puhelimesta, erilainen, tyylikäs, myydään kaikkialla (jopa ilmaiseksi sopimuksilla), hinnaltaan järjellinen.

Jokainen Applen tuote on paketoitu aivan uskomattoman hienosti. SE W800:n paketti on taas piristävällä tavalla muodikas. Olet oikeassa: kyllä sillä on paljonkin väliä.

maanantai, 10 lokakuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kyllä Applen lootien avaamisessa on aina oma viehätyksensä (erityisesti hienoksi koin 3rd gen iPodin). Ja kyllä RAZR:a on Suomessa ainakin saanut hienossa metallisessa boxissa, tänään juuri kuulin siitä hehkutusta kun oli Nokian usability tms osastolta vieraileva luennoitsija.

-Jorde

keskiviikko, 12 lokakuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle