[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, lokakuu 15, 2005

3,5 mm -kuulokkeet viimein puhelimeen

Tilasin Puhelinkioskista Nokia AD-15 Adapterin, jonka avulla Nokian uusiin puhelimiin saa liitettyä standardit 3,5 millimetrin stereokuulokkeet. Tämä pieni johto rokkaa. Ei voisi millään uskoa miten iso juttu yksi pieni johtopala on.

Kysehän on siitä, että epästandardin liittimen rasittamiin puhelimiin saa viimein kiinni kuulokkeet, joilla kestää jopa kuunnella musiikkia tai radiota. Kaikista selityksistä huolimatta on ollut täysin anteeksiantamatonta, että puhelinten kanssa on joutunut tyytymään heikkolaatuisiin, korvia särkeviin nappikuulokkeisin.

Nokia N70 ja AD-15 audio adapter

Kuulokkeet toimivat niin puheluiden, musiikkisoittimen kuin vaikka ääninauhurin tai videoiden katselun kanssa. Fiksusti AD-15 toimii myös radioantennina puhelimissa, joissa on integroitu FM-radio.

Välikappale on silti aina vähän hankala, koska se voi kadota ja unohtua ties minne. Parempi tämäkin on kuin tyytyä valmistajan tarjoamiin kuulokkeisiin.

P.S. Kuvassa näkyvä viini on Dopffia, jota suosittelen erityisesti savustetun kuhan ja siian kanssa.

Kommentit: 2

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Irroitatko kuulokkeet lisäjohtoineen puhelimesta kun puhelu tulee, vai toimiiko puhelimen oma mikrofoni vaikka kuulokkeet on liitetty?

maanantai, 17 lokakuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Vastaus tulee myöhässä, kun en huomannut tätä aiemmin.

Ainakin tavalliset kuulokkeet on otettava irti AD-15:n kera, eli kuulen kyllä kuulokkeista äänet, mutta vastapuoli ei kuule mitä puhun.

En ole kokeillut toimisiko tuo silloin oikein, jos käytössä on kuuloke- ja mikrofoniyhdistelmä, tuollaisia headsetejahan myydään esmes VoIP-käyttöön. Minulla on vain tavalliset stereokuulokkeet musiikin kuuntelua ym. varten.

Puhelin kuitenkin katkaisee musiikin puhelun ajaksi, ja näin käyttäjä tietää puhelun olevan tulossa.

keskiviikko, 19 lokakuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle