[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, elokuu 11, 2005

Opera haluaa Java-puhelimiin

Symbian- ja Windows Mobile -älypuhelimissa maailmanvalloitusta yrittävä Opera tähyää isommille apajille julkistamalla selaimestaan J2ME-version. Selain ei näillä näkymin ole tulossa suoraan kuluttajakeluun, vaan tarjottavaksi operaattoreille ja muille palveluntarjoajille.

Operan viesti on se, että hyvällä selaimella ihmisten datakäyttö lisääntyy ja operaattoreiden ARPU:t kasvavat. Operan kannalta juju on, että ns. älypuhelimia on joitain kymmeniä miljoonia, kun taas selailuun sopivia Java-puhelimia se arvioi olevan maailmalla jo 700 miljoonaa.

Kyse ei ole mistään puolivillaisesta J2ME-tekstiselaimesta, vaan Opera lupaa ohjelmassa olevan pohjimilltaan sama SSR-ydin kuin Symbian- ja Windows Mobile -versioissa.

'Tavoitin Operan lehdistökontaktin Norjasta, joten uutisessani on vähän lisätietoa yhtiön suunnitelmista.

Kommentit: 4

Anonymous Juha kirjoitti:

Miksi oi miksi Opera ei julkaise Windows Mobile versiota myös pelkälle PDA:lle. Nykyinen versio kun toimii vain Smartphone 2003:ssa.

Tässä sitä kärvistellään Windows Mobilen kanssa perus-IE:llä. Onhan tämä nyt parempi kuin PocketPC 2002:ssa, mutta kun Opera muutenkin lempiselain, niin olisi mahtavaa saada se myös kämmenmikroon.

perjantai, 12 elokuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"Miksi oi miksi Opera ei julkaise Windows Mobile versiota myös pelkälle PDA:lle."

Operalta on luvattu myös Pocket PC -versio.

SmartPhone-versio valmistui ensin, koska Operalla katsottiin sille olevan enemmän kysyntää operaattoreiden suunnalta. Operahan myy selaimen lisäksi tätä Opera Platform -alustaa, jolla voidaan toteuttaa esmes dynaaminen päävalikko puhelimeen.

lauantai, 13 elokuu, 2005  
Anonymous juha kirjoitti:

Kappas, Operan normaalin Windows Mobile-versiosta on vuotanut kuvankaappauksiakin, esim. osoitteessa:
http://www.pocketpcthoughts.com/index.php?action=expand,42332

torstai, 18 elokuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Kysyin asiasta Operalta eivätkä he ainakaan suoraan vahvistaneet tuota aidoksi Pocket PC -kuvaksi. Se saattaa olla tehty SmartPhone-versiostakin.

Operalta kuitenkin sanotaab edelleen, että Pocket PC -versio on tulossa, mutta ei kerrota tarkkaa ajankohtaa. Ilmeisesti kysyntä on sen verran marginaalista, ettei ole ykkösprioriteetin projekti.

torstai, 18 elokuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle