[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, heinäkuu 23, 2005

Push-to-talk-hinnoittelu Euroopassa

Tutkimus- ja konsultointiyhtiö Informa Telecoms & Media on julkaissut tiedotteen raportistaan, jossa selvitettiin eurooppalaisten operaattoreiden suunnitelmia pikapuhe- eli Push-to-talk-palveluiden (PoC, PTT) hinnoittelulle. En vielä löytänyt tästä kopiota netistä, mutta tiedotteen mukaan tutkimukseen osallistuneet 12 operaattoria suosivat seuraavaa:
  • Erillinen palvelupaketti, jonka hinta olisi noin US$20/kuukausi.
  • PoC-palvelua ei haluta paketoida puhepalveluihin, jotta se ei vähennä varsinaista puheliikennettä.
  • Hinnoittelumalleina kuukausimaksu (suosituin) tai käytetyn ajan mukaan veloittaminen. Tutkimuksen operaattoreista vain neljä tarjoaisi molemmat vaihtoehdot.
  • Ne operaattorit, jotka tarjoaisivat push-to-talkia käytön mukaisella hinnoittelulla, asettaisivat hinnan hieman alemmaksi kuin puhelut ja SMS-viestit nykyisin.

Informa on julkaissut myös kartan tämän hetken kaupallisista PoC-verkoista, mutta siitä puuttuu ainakin Saunalahti, joka käsittääkseni kuuluisi mukaan.

Itse en ole vielä kokenut tarvetta tälle, mutta ehkä sen oivaltaa, kun pääsee riittävästi kokeilemaan. Hinnoittelu on joka tapauksessa haastavaa, koska palvelun pitäisi olla yhtäaikaa haastava, muttei syödä tavallisten puheluiden tuloja.