[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, heinäkuu 21, 2005

Kinastelua hintatietoisista asiakkaista

Suomen matkapuhelinliittymien markkinaosuustaistelu on saavuttamassa taas farssia muistuttavia piirteitä, kun virtuaalioperaattori Saunalahti ja TeliaSoneran tytäryhiö Tele Finland tappelevat keskenään toistensa hintaherkistä ja vähävaraisista asiakkaista. Rohkenen väittää näin, koska en millään usko muiden asiakkaiden juoksevan kuukauden välein uuden liittymän ja tarjouksen perässä.

Kuviossa Tele Finland pyörittää puhelimitse ja televisiossa Saunalahden asiakkaille suunnattua mainoskampanjaa, jolla se varoittaa Saunalahden asiakkaiden liittymien lakkaavan toimimasta, palveluiden heikentyvän ja kuuluvuuden heikentyvän. Saunalahti taas vastaa väitteisiin ilmiantolomakkeella, jossa se lupaa niille asiakkaille 10 euroa puheaikaa, jotka ilmiantavat vastaanottneensa esimerkiksi puhelimitse TF:n tai muiden "virheellistä markkinointia".

Kommentit: 7

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Onko sallittua suoraan "haukkua" toista operaattoria mainoksissaan?

torstai, 21 heinäkuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Telefinlandilla ei ainakaan luulisi olevan minkäänlaista varaa haukkua toisia operaattoreita. Heidän asiakaspalveluunsa saa soitella koko viikon ennen kun sieltä vastataan ja työssä käyvälle ihmiselle on vielä hankalaa, että asiakaspalvelu sulkeutuu kello 18. Itse ainakin yhden viikon joka ilta olin melkein 2 tuntia jonossa ja kuuntelin höpötystä "vastaamme mahdollisimman pian". Ja oli pakko soittaa kun lasku oli virheellinen eikä sähköposteihinkaan vastattu.. Että se siitä Telefinlandin luotettavuudesta.

perjantai, 22 heinäkuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Se vaan on totuus että halvalla ei saa hyvää. Jos haluaa laatua on siitä myös oltava valmis maksamaan.

/janne

perjantai, 22 heinäkuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Korkea hinta ei takaa laatua kun sillä kustannetaan lisäpalveluiden olemassaolo vaikkei niitä käytetäkään korkean hinnan vuoksi. [oravanpyörä]

perjantai, 22 heinäkuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

En koe itseäni mitenkään "vähävaraiseksi" vaikka Saunalahden asiakas olenkin. Saunalahtea pidän minulle parhaimpana/sopivampana, tarjoaa halvan tiedonsiirtopaketin, ja ainoana operaattorina 3G-videopuhelut (vaikken niitä käytäkkään, itsellä ei ole 3G-foonia. Onko joku muka joskus soittanut maksullisen videopuhelun? ;)
Enkä muutenkaan ole halukas maksamaan palveluista (=puhuminen, txt, tiedonsiirto) kalliita hintoja, jos toiselta operaattorilta saa halvemmalla ja ko. operaattori toimii vielä samassa verkossa. Olen tyytyväinen muutenkin Saunalahteen, asiakaspalvelussa vastataan mm. dna:ta huomattavasti nopeammin, vaikkei siellä mitään tiedettäkkään.

perjantai, 22 heinäkuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Enhän minä tarkoittanutkaan, että kaikki Saunalahden, Tele Finlandin tai minkään muunkaan operaattroit asiakkaat olisivat vähävaraisia tarjousten perässä juoksijoita, vaan että nämä kampanjat tuntuvat aktiivisesti etsivän ihmisiä, joille vain hinnalla on väliä ja jotka ovat valmiita vaihtamaan liittymää vaikka kuinka usein. Jos tällaisen asiakkaan kuukausilaskutus on vielä luokkaa 3-10 euroa kuukaudessa, miksi operaattorit vaivautuvat tappelemaan heistä verisesti? Samaan aikaan moni oikeasti tuottava asiakas jää huomioimatta, kun panostukset suunnataan muualle.

perjantai, 22 heinäkuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Joko näitä 3-10 euron kk-laskun asiakkaita on toodella paljon, tai sitten halutaan markkinaosuutta. Onhan se esim. slahdelle hyvä markkinointikikka käyttää esim. mainoslausetta "Nyt jo yli 10 % suomalaisista on hintatietoisia" (slahden liittymiä nyt Suomessa yli 500 000)

Hugo

perjantai, 22 heinäkuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle