[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, heinäkuu 27, 2005

EA ja Verizon V CAST

Etsiessäni pikkukivaa pelattavaa puhelimeen huomasin GameSpotin arvostelun Electronic Artsin julkaisemasta Need for Speed 2:sta. Pettymyksekseni peliä ei saa Series 60:lle. Kiinnostuin tapauksesta ja selvisi, että pelin saa ainakin tätä kirjoittaessa vain Verizon V CAST -palvelun kautta neljälle puhelimelle: LG VX8000, LG VX8100, Samsung SCH-A890 ja Motorola E815.

Juju on se, että peliä ei ladata kerralla kokonaan laitteeseen, vaan sitä striimataan sitä mukaa, kun pelissä edetään. Näin lataaminen puhelimeen onnistuu nopeasti, ja pelattavaa voi ladata lisää sitä mukaa kun haluaa. GameSpotin mukaan pelin rungolla on kokoa vain 120 kilotavua, josta intro vie jo 15 kilotavua.

V CAST:ssa on näemmä myös musiikkivideoita, minisarjoja ("mobisodeja"), uutislähetyksiä ja muuta musiikki- ja videotarjontaa. Palvelu maksaa amerikkalaisille US$15 kuukaudessa, ja ladattavat pelit ja videot veloitetaan erikseen. V CAST:stä on jonkinlainen arvostelu Engadgetissa.

Tällainen jakelutapa voisi ratkaista parikin ongelmaa. Satojen kilotavujen tai useiden megatavujen pelien lataaminen on hankalaa ja hidasta vielä UMTS-verkoissakin, tiedonsiirron hinnasta nyt puhumattakaan (jota kuluttajan on vaikea arvioida). V CAST:ssä käsittääkseni tiedonsiirto sisältyy aina hintaan, kun esimerkiksi pelistä on maksettu kiinteä hinta.

Ongelmaksi voi osoittautua se, jos haluaakin pelata offline-tilassa, vaikka lentokoneessa. Ei tunnu houkuttelevalta, että peli jää kokonaan kesken, kunnes on taas verkon kuuluvuusalueella.

Joka tapauksessa tällainen jakelutapa sopinee paremmin mobiilipeleille kuin N-Gagen nykyinen malli ostaa pelejä muistikorteilla harvakseltaan löytyvistä kivijalkakaupoista. Pelien koossa ja tiedonsiirron hinnoissa pitäisi vain löytyä kompromissi, jolla hyvien pelien ja lisäosien lataaminen onnistuisi suoraan puhelimella.

Entä Suomessa?

Suomessa sisällön striimausta puhelimiin on yrittänyt kalliimmin ja rajoitetummin Soneran ja Sonyn StreamMan, mutta en tiedä käyttääkö sitä kukaan. Minusta se vaikutti niin kalliilta, etten kehdannut kauheasti kokeilla. Eikä kyse ole nyt muutamasta eurosta, palvelun hinnoittelu vain on täysin kestämätön.

Laittakaahan linkkejä kommentteihin, jos tiedätte lisää erilaisia jakelutapoja tai striimausvirityksiä. Olen utelias näkemään ovatko jonkun operaattorin markkinointidroidit keksineet jotain tälle planeetalle sopivaa.

Kommentit: 1

Blogger Demens kirjoitti:

Ihan informointimielessä ajattelin mainita että symbianeille on nyt virallisesti p2p-ohjelmistoa. (miksei tätä näe operaattoreilla)

Kokeilin n-gagella, yllättävän hyvin toimii.
http://symella.aut.bme.hu/

torstai, 28 heinäkuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle