[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, toukokuu 11, 2005

Tietokone-lehden uusi mobiilipalvelu

Tietokone-lehti on avannut mobiilipalvelun Series 60 -puhelimille:

"Tietokone Mobit on Tietokone-lehden mobiili ajankohtaispalvelu, joka täydentää lehden ja sen Tietokone.fi-palvelun tarjontaa uudella jakelutavalla."

www.tietokone.fi/mobit/

Projekti on ollut lehtemme osalta minun vastuullani, joten odotan tietysti mielenkiinnolla millaisen vastaanoton tämä saa, vaikka monet yksityiskohdat kuten hinnoittelut ja nimet eivät olekaan olleet (yksin tai lainkaan) minun käsissäni.

Tämö on oikeastaan ensimmäinen softaprojektini, josta olen oppinut tekniikan osalta aika paljon esimerkiksi mobiilialustojen tilasta, natiivista vs. Java-toteutuksesta sekä palvelun testaamisesta tilanteessa, jossa päätelaitteet ja alusta ovat liikkuvia maaleja. Ainakaan minua ei ole enää helppo vedättää ylimääräisellä Java- tai Symbian-hehkutuksella.

Mediayhtiön näkökulmasta minua taas kiinnostaa se, että millaista sisältöä kännykkään voidaan viedä ja mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Kommentit: 8

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Toimiiko Sauniksen liittymissä?

keskiviikko, 11 toukokuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ei valitettavasti vielä, vaan vasta Elisan, DNA Finlandin ja TeliaSoneran liittymissä. Tämä on kiinni SMS-palveluntarjoajasta.

Tämä toimii Saunalahden liittymissä jatkossa, mutta koska ajankohta ei ole varma, emme ole luvanneet mitään.

keskiviikko, 11 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Sisältö vaikuttaa lupaavalta ja hinnottelukin on kerrankin realistinen...:)

Henrikki

keskiviikko, 11 toukokuu, 2005  
Anonymous Sami kirjoitti:

Kun kerran olet tuota ollut kehittämässä, niin kerropa olivatko mitkään muut maksutavat edes harkinnassa? Premium-SMS:llä maksu on tietysti helppoa ja toimii "kaikkialla", mutta Suomessa sen käyttöä rajoittaa tehokkaasti työnantajien maksamat puhelinliittymät.

keskiviikko, 11 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jos ei edes tilaajat pääse "testaamaan" tällaista palvelua maksutta, voitte unohtaa koko homman kättelyssä. Kaikesta pitää repiä raha heti alkuun, niin varmaa on ettei palvelu pääse yleistymään. Kannattaisi ehkä joskus miettiä toisenlaista mallia: palvelu vaikka ensimmäisen vuoden ilmainen, ja sen jälkeen kun palvelusta on täysin riippuvainen, laitetaan sille joku kohtuullinen hinta.

keskiviikko, 11 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Maksullisuus napsahti ikävästi heti silmiin, mutta eipä se kaksi euroa nyt hirveän paljon ole. Joku voisi rahastaa vieläkin enemmän. Mutta jos käyttäjiä tosiaan haluatte, laittakaa mieluummin vaikka yksi tekstimainos etusivulle ja pistäkää palvelu maksuttomaksi.

Mutta jäipä tuo kokeilu minun osaltani lyhyeen kun ei Tele Finlandin liittymistä toimi. Vaihtakaa sitä SMS-palveluntarjoajaa :) Miksi rajata potentiaalisia asiakkaita käytön ulkopuolelle?

keskiviikko, 11 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Maksullisuus napsahti ikävästi silmiin"--?? "Rahastus"--??

Kiva asenne..

En myöskään usko siihen, että ilmaisuudella saataisiin ihmisiä "kiikkiin". Se on hiukan kaksiteräinen miekka.

Käytettävyys on myös alusta asti oltava kunnossa. Ilmaisversion mainokset tms. voi jättää varsin ikävän muiston tästä; puhelimen näyttö kun on pienehkö.

Henrikki

torstai, 12 toukokuu, 2005  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Kaikki kehittäminen maksaa, eikä uusien ilmaispalveluiden kehittely ole siten realistinen vaihtoehto.

Mainosten myyminen on nykyisin haastavaa webissäkin, jota on sentään tehty jo 1990-luvusta lähtien. Mobiilisovellukseen mainosten saaminen ei ole vain "laittamista", kun minkäänlaisia käytäntöjä ja prosesseja ei sellaiseen ole vielä syntynyt.

On selvää, että me haluamme ja kaikki muutkin haluavat tarjota palvelunsa mahdollisimman monille operaattoreille. Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä itse, jolloin ollaan riippuvaisia esimerkiksi siitä millaisia sopimuksia operaattoreiden ja palveluntarjoajien välillä on. Aika moni muukin palvelu ei pysty vielä tukemaan kaikkia palvelu- ja virtuaalioperaattoreita.

perjantai, 13 toukokuu, 2005  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle