[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, toukokuu 03, 2005

Kuvat jakoon kavereille

Helsinkiläinen Futurice on uudistanut Kuvat kavereille -palveluaan, johon esimerkiksi digikameralla tai kamerapuhelimella otetut kuvat voi laittaa maksutta jakoon. Kuvien lähetys onnistuu web-selaimella, Series 60 -ohjelmalla, MMS-viestinä ja Windows-ohjelmalla. Kuvista voi nyt tilata myös printtejä.

Tällaisille palveluille luulisi olevan kohta kovastikin kysyntää, kun ihmisillä alkaa olla digikameroissaan ja kamerapuhelimissaan kymmeniä tai satoja kuvia, jotka haluttaisiin jakaa kavereiden, lomaseurueen, perheen tai vaikka harrastusporukan kesken.

Myös digikameravalmistajat kehittelevät näitä palveluita. Esimerkiksi Canon on jo sisällyttänyt muutamien uusien kameroidensa myyntipakettiin 100 Mt tallenustilaa (joka ei tosin riitä juuri mihinkään?) Canon Image Gateway -palveluun.

Tähän asti palveluissa on ollut, ja osin on edelleenkin, haasteena vaikeakäyttöisyys, koska puhelinten omat PC-työkalut ovat olleet liian vaikeaselkoisia. Puhelimesta taas voi siirtää lähinnä yksittäisiä kuvia, koska muuten datasiirtokulut vievät innon touhusta. Ei ole minusta perusteltua, että kuvien siirtäminen verkkopalveluun (E)GPRS:llä maksaa enemmän kuin printtien tilaaminen ja postittaminen kotiin.

Kommentit: 7

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jippii photo oli aikoinaan vastaavanlainen palvelu, jossa oli ifi-yhteistyökumppanina. Kuvien säilytys oli maksutonta ja niistä sai tilattua myös prittejä jne..

Sekin hanke ajettiin alas, saas nähdä miten paljon tässä palvelussa tilataan printtejä, maksullisten osien tarkoitus on varmaan kattaa kustannukset. Tappiolla hanketta tuskin montakaan vuotta pyöritetään, joten varmuuskopiot kuvista omalla koneella on paikallaan.

tiistai, 03 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tosiaankin käyttöehdot kannattaa tarkasti lukea em. palvelussa.

Palvelun FAQ osiossa luvataan että kuvat ovat turvassa pitkäaikaiselle käytöllekkin, ettei huolta ole. Mutta käyttöehdoissa palvelunpitäjä rajaa oikeuden lopettaa palvelun milloin tahansa eikä vastaa kadonneista kuvista mitenkään.

Kuvien jakamisella tarkoitetaan sitä että tietyt henkilöt voivat katsoa valokuviasi, ulos palvelusta kuvia ei voi eikä saa linkittää. Palveluun rekisteröidytään gsm-numerolla, ja kavereiden on myös rekisteröidyttävä omalla gsm-numerolla mikäli haluavat kuviasi katsella, samalla heille annetaan myös oikeus tilata printtikuvia materiaalista joita olet heidän katseltavaksi jakanut. Säilytystilaa kuville on 500 Mt, tulevaisuudessa myös videoita voi arkistoida palveluun.

tiistai, 03 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kannattaa ehdottomasti tutustua myös Flickriin.
Ilmaiseksi tosin vain 20 megaa kuussa, mutta parilla kympillä vuodessa saa laajennuksen 2 gigaan kuussa.

Ennustan Flickriä vähän pitkäikäisemmäksi kuin näitä kotimaisia. Tämä ei ollut maksettu mainos :-).

tiistai, 03 toukokuu, 2005  
Anonymous Mika kirjoitti:

Flickr ei ilmeisesti tue kuvien tulostusta paperiversioiksi tai jos tukeekin niin ei ilmeisesti mitään kotimaisia palveluja ?

Tuo voi olla monelle tärkeä ominaisuus.

tiistai, 03 toukokuu, 2005  
Anonymous Tuija kirjoitti:

Minustakin vaikutti köyhän miehen Flickrin ja IFI-kuva-albumisoftan hiukan kömpelöltä sekoitukselta. Mutta voihan se joillekin toimia.

Mutta kylläpä oli vaikealukuinen tuo käyttöoikeussopimus. Otsikoita ei erota leipätekstistä. Oli vissiin pykälien kirjoittaminne vienyt voimat niin ettei ulkoasusta enää jaksanut kantaa huolta.

"Palveluntarjoaja ei vastaa yhteistyökumppanien palveluista
Palveluntarjoaja saattaa mahdollistaa kolmannen osapuolen ("Yhteistyökumppani") tuotteiden tai palvelujen ostamisen tai käyttämisen Palvelun tai Yhteistyökumppanien internetsivustojen kautta."

torstai, 05 toukokuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kävin kattomassa tuon kuvat kavereille -systeemin. Vaikutti sinänsä ihan asialliselta. Käyttöehdot oli aika hebreaa, mutta ainakin kaikki olio laitettu esiin.

Puhelinnumero on käyttäjätunnuksena vähän raskas, enkä anna mielelläni nettiin mihinkään. Toisaalta nuo antaa ilmotuksen uusista kuvista ilmaseksi tekstarina, mikä on aika hyvää palvelua. En mäkään tuota kuvien ikuiseen varastointiin käyttäisi.

Onko jollekin tullut mainosviesteijä tms. tuolta? Mulle ei oo, mutta otin vasta käyttöön.

maanantai, 13 kesäkuu, 2005  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Uusi palvelu aloittanut jakoon.fi. Itsellä toiminut hienosti huuto.net:n kanssa.

perjantai, 09 toukokuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle