[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, toukokuu 17, 2005

Kamerapuhelimesta lööppiin

Kommentoin viiveellä, kun sairastelu jatkuu. Huomasin koneella käydessä Iltalehden lööpin, jossa ei ole oikeastaan mitään sisältöä, mutta koukkuna on ohikulkijan kamerapuhelimella kuvaama video pikkujulkkiksen kännisestä matkasta poliisiautoon.

Videosta ei saa juuri selvää eikä henkilökään ole helposti tunnistettavissa, mutta jos tilalle kuvittelee vähän paremman kuvanlaadun ja VGA- tai edes neljännes-VGA:n resoluution, oltaisiin jo lähempänä sitä, että nämä videot voisivat päätyä esimerkiksi tosi-tv-ohjelmiin, rikosuutisiin tai vastaaviin.

On oikeastaan pieni ihme, ettei isompia ylilyöntejäkään ole vielä tapahtunut. Missä ovat teinien "hauskat pilavideot" tyttöjen pukuhuoneista kouluissa? Känniset tappeluvideot baareista? Ja miksiköhän mikään lehti tai TV-ohjelma ei aktiivisesti pyydä lukijoiltaan tai katsojiltaan tällaisia kuvia ja videoita?

"Bongaa julkkis kamerapuhelimellasi ja lähetä video meille. Esitämme parhaat ja maksamme niistä 50 euron korvauksen."

Tämä voisi mennä jonnekin Nelosen törkytorstaihin tai minkä tahansa kaupallisen kanavan yösekoiluihin chattien sekaan. Optimisti taas voisi ajatella, että voisihan tätä uutta tavallisten ihmisten kuvaus- ja videokäyttäytymistä käyttää myönteisestikin. Nykyisin vain tuntuu siltä, että alin yhteinen nimittäjä tosi-tv:n ystäville on nöyryytys- ja sikailukulttuurin jakaminen.