[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, heinäkuu 01, 2004

Tech-Ed Europe 2004 koettu

Palasin kolmen päivän reissulta Tech-Edistä Amsterdamista. Nettiyhteydet toimivat niin hotellissa kuin konferenssialueella langattomasti WLAN:lla, mutten ehtinyt ja jaksanut blogailla kesken tapahtuman. Tech-Ed 2004 Europe oli odotetusti USA:n aiemman tapahtuman haalea varjo, mutta onneksi jotain uuttakin kerrottiin. Jos joku ei nyt noita vielä lukenut, uutisestani selviävät nopeasti pääkohdat. Yksityiskohtainen uutiskooste löytyy vaikka msmobile.com:sta. Ylläpitäjä ei sitten yritäkään olla yhtään puolueeton, kuten osoitteestakin voi päätellä.

Itse tapahtuma oli hyvää mainosta Microsoftin tuotteille, koska järjestelyissä oli käytetty aika taitavasti omia hallinta-, palvelin- ja mobiilijärjestelmiä. Parasta minulle olivat reaaliajassa päivittynyt kalenteri, postijärjestelmä ja VoIP-puhelujärjestelmä.

Ehkä kiinnostavin yksityiskohta mobiilipuolella oli Motorola Mpx220, jota viimein esiteltiin avoimesti laajalle yleisölle. Kokeilin tuota melko tyylikästä clamshell-mallia Motorolan ständillä näyttelyhallissa, ja ensivaikutelma oli hyvin positiivinen. Puhelimelle ollaan kehittämässä vieläpä suomenkielistä Smartphone-käännöstä.

Tunnisteet: