[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, kesäkuu 21, 2004

Ärsyttävät adapteripalikat

Valitettavan usein törmään mobiililaitteisiin, joissa akun, muistikortin, verkkovirtalaitteen, äänipiuhan tms. liitäntä on epästandardia tai hankalasti saatavaa tyyppiä. Tätä sitten myydään lisälaitteena kalliilla, eikä kuluttajalla ole mitään takeita, että samaa liitäntää käytetään enää edes saman valmistajan tulevissa malleissa.

Ja vaikka mukana tulisikin tarvittava sovitinkappale (=adapteri), ne ovat herkkiä katoamaan. Juuri huomasin, etten nyt siirräkään kuvia 7610:sta MMC-kortinlukijaan, koska RS-MMC:stä MMC:hen sovitinkappaleeni on kateissa. Monta kertaa on myös jäänyt akku lataamatta tai jokin laite liittämättä synkkaustelakkaan, kun välikappale on ollut joko kotona, töissä tai ainakin siellä missä minä ja laite eivät ole.

Tällaiset kompromissit ovat pahoja käytettävyysmokia tuotteilla, joita on tarkoitus raahata joka paikassa mukana.