[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, kesäkuu 24, 2004

QWERTY-näppäimistöjä Bluetoothilla

Kirjoitin jo aiemmin uusista päätelaitteista QWERTY-näppäimistöllä, mutta markkinoille on tulossa myös enemmänkin vaihtoehtoja. Nokiahan julkisti 14.6. QWERTY-näppäimistön Series 60 -puhelimille. Myös HP:lta on tulossa tällainen Bluetooth-lisälaite iPaq-kämmenmikroille.

Jälkimmäistä ei välttämättä nähdä Euroopassa, koska Windows CE:ssa ei vielä ole natiivia tukea skandinaavisille merkeille eli tuttavallisemmin ääkkösille. Nokian näppäimistö tulee kyllä Suomeenkin, mutta ainakaan lehdistötilaisuudessa esitellyssä versiossa ei ollut ääkkösiä. Nokian edustaja paikalla arveli, ettei tulisikaan. Toivottavasti tämä vielä muuttuu. Ääkköset saadaan toki erikoisnäppäimen takaa, mutta ainakin suomen kielessä kirjaimia tarvitsee niin usein, että niiden toivoisi löytyvän normaalista paikasta.