[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, kesäkuu 22, 2004

MS Tech Ediin & MDC:hen valmistautuessa

Ensi viikolla aloitan kesäloman, mutta sitä ennen ehdin käydä katsomassa ja kuulemassa Amsterdamissa Microsoftin mobiili- ja yrityspuolen uusimmat trendit, tuotteet ja lähitulevaisuuden visiot yhdistetyssä MDC- ja Tech Ed -konferenssissa. Kävin tänään tutustumassa tapahtuman sivuihin ja osallistujien palveluihin. Yleensähän paikan päällä on hirveä paniikkikiire, jos ei ole voinut suunnitella ohjelmaa etukäteen.

Tech Edin tekniset järjestelyt ovat kiinnostavat. Jokaisella vieraalla on käyttäjätunnus, joka toimii myös Exchange-tunnuksena. Näin etukäteen voi kirjautua tapahtuman kalenteri- ja postijärjestelmään OWA:lla (Outlook Web Access), ja paikan päällä suunnittelemaansa kalenteriin ja ohjelmaan pääsee sitten käsiksi vaikka Windows-kannettavalla tai Pocket PC -kämmenmikrolla.

Microsoftin mseventseurope.com-sivuilla voi myös etsiä tapahtuman muita osallistujia hakusanojen, maan tai yrityksen nimellä, ja yrittää sopia näiden kanssa vaikka tapaamisia. Ehkä löydän haastateltavia, jos joku suomalaisyritys esittelee paikan päällä jotain kiinnostavaa.

Suomesta paikalle lähtee sivujen mukaan eniten microsoftilaisia ja toiseksi eniten nokialaisia. Muut osallistujat sitten jakautuvatkin eri alojen julkisen ja yksityisen puolen IT-väkeen.