[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, kesäkuu 19, 2004

Mobiili-Mozilla kehitteillä

Sanomalehti Kaleva uutisoi perjantaina 18.6., että Nokia rahoittaa Mozilla-kehitysryhmän uutta Minimo-kehityshanketta. Kuten nimestä voi päätellä, siitä on määrä valmistua selain avoimille mobiilialustoille. Lehden haastatteleman Nokian edustajan mukaan selaimesta on jo prototyyppi valmiina.

Norjalaisessa Opera Softwaressa luultavasti seurataan tätä kehitystä huolella, sillä onhan mobiiliselain ollut heidän tärkein kasvu- ja tulevaisuuden markkinansa. Työasemapuolella Microsoftin periaatteessa ilmaisen selaimen kanssa kilpailu on pienen yhtiön resursseilla melkoisen tuskallista.

Yleisesti kehitys on tietysti hyvästä, koska mikään muu ei vie alaa nopeammin eteenpäin kuin todellinen kilpailu. Yrittäjiä on toki tähänkin asti ollut muitakin, esimerkiksi suomalainen Anygraaf Doris Browser on sangen kevyt ja nopea selain. Se toimii niilläkin laitteilla, joilla Opera on liian iso, hidas ja raskas.