[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, kesäkuu 24, 2004

Erikoisia Windows CE -härpättimiä

Usein luullaan, että Windows CE -laitteet rajoittuvat Pocket PC -kämmenmikroihin (ja -puhelimiin) tai pieniin Smartphone-puhelimiin, Windows CE:llä tehdään, ja osittain valmiiksi tuotteiksi asti, paljon muutakin.

Löysin netistä kiinnostavan videon, jossa Microsoftin Windows CE -tiimin tuotepäällikkö esittelee erilaisia CE-laitteita ja -sovelluksia. Siinä vilahtaa monenlaisia mediasoittimia, kodinkoneita, robotteja ja jopa ompelukone. Video myös paljastaa muutamia tulevan Windows CE 5.0:n uudistuksia.

Tärkein pointti videossa on minusta huomata miten vahvasti mobiililaitteet, PC:t ja kodin viihdelaitteet integroituvat toisiinsa. Esimerkiksi televisiossa katsotut kuvat tai videot voidaan siirtää mobiililaitteeseen, lähettää sähköpostilla kaverille, tulostaa tai mitä vain.

Saan aina välillä palautetta lukijoilta, ettei sellaista käyttöjärjestelmää olekaan enää kuin Windows CE, on vain Pocket PC, Smartphone tai kattobrändi "Windows Mobile". Ne ihmiset ovat varsin pihalla kehityksestä.

Lisätietoa löytyy Microsoftin sivuilta, katso Windows CE 5.0 Technology Preview.