[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, kesäkuu 15, 2004

Ensimmäinen Symbian-/Series 60 -mato

Tietoturvayhtiö F-Secure on julkaissut asiapitoisen ja selkokielisen tiedotteen ensimmäisestä Symbian- ja Series 60 -madosta, joka kykenee varomattoman käyttäjän "avustuksella" leviämään itsenäisesti Bluetoothilla laitteesta toiseen.

F-Secure: Kännykkämato Cabir todisti mobiilivirukset mahdolliseksi, muttei ole vakava uhka

Minua huolestuttaa asiassa eniten se, että vain murto-osalla Symbian-sovelluksista (lähinnä UIQ- ja Series 60 -alustoilla) on minkäänlaista sertifikaattia tai varmennetta. Esimerkiksi vielä uusimman Series 60 -mallin Nokia 7610:n mukaan on laitettu ohjelmia, jotka antavat tämän saman virheilmoituksen kuin edellä mainittu "kännykkämato": "Installation security warning. Unable to verify supplier. Continue anyway?"

Jokainen varmaan tietää kokemuksesta, että jos jonkun varoituksen saa jatkuvasti, pian sitä ei ota enää kukaan tosissaan, ja sitten koko varoitus onkin muuttunut yhdentekeväksi. Symbian-leirin kannattaisi tosissaan panostaa tähän, että kaikille asiallisille ja luotettaville ohjelmille järjestyy sertifikaatti.