[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, kesäkuu 16, 2004

Bluetooth-tulostusta 7610:sta valokuvatulostimella


Epson lähetti minulle töihin Photo Stylus R300 -valokuvatulostimen Bluetooth-palikan kera, joten pitihän sitä testata Nokia 7610:n kanssa. Yllätyin miten helppoa tulostaminen on.

Ensin valitsin 7610:sta pari kuvaa, valitsin "Lähetä" ja valitsin lähetystavaksi Bluetoothin. Kuva siirtyi automaattisesti Epsonin laitteeeseen ja lähti tulostumaan. Tulostimeen olin laittanut vain virran päälle ja valokuva-arkkeja odottamaan.

Epsonilla on myös jokin Series 60 -sovellus, jolla voi ilmeisesti tarkemmin säätää kuvien tulostusta, mutta sitä en vielä kokeillut. Tässähän olisi mahdollisuuksia vaikka mihin, softalla voisi esimerkiksi luoda valmiit pohjat postikorteille, onnittelukorteille jne.

Isoa tulostinta ei kukaan tietysti ota matkalle mukaan, mutta saatavana on myös hyvin pieniä ja kevyitä matkatulostimia. Tällaisia ovat esimerkiksi Canon CP-300, HP Photosmart 245 ja Sony DPP-EX7, joiden hinnat vaihtelevat 300--600 euron välillä. Taidanpa ottaa tuollaisen kesän matkoille mukaan. Niissä on tietysti myös kaapeliliitäntä ja muistikortinlukija, joten kuvat voidaan tulostaa tavallisista digikameroista yhtä helposti.