[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, toukokuu 25, 2004

Windows-kännykkäajatuksia

Tänään leikin töissä Qtekin Windows-kännyköillä ja muistin taas miten hienoja ideoita näissä on. Mainiointa on se miten helppoa tietojen sybkkaus on MS Activesyncillä Bluetoothilla, kun tuo yksi ja sama ohjelma toimii kaikkien laitteiden kanssa. Nokialla taas PC Suiten toimimaan saaminen raastaa usein hermoja, vaikken enää ihan amatööri olekaan.

Smartphone- ja Pocket PC -puhelinten mainioita sovelluksia ovat mm. MSN Messenger, Pocket IE ja Pocket Outlook, joihin esmes kalenterimerkinnät, osoitekirja ja web-suosikkilinkit siirtyvät nopeasti. Nokialla on vastaavat toiminnot Series 60:ssa, mutta ne eivät ole ihan yhtä Windowsmaisia. Minulla on esimerkiksi tapana tallentaa kalenterin lisätieto- eli Notes-kenttään ajo-ohjeet ja muut tärkeät lisätiedot, mutta tuota kenttääpä ei Series 60:n kalenterissa olekaan -- eikä saa muuten edes 3rd party -softana. Siinäpä olisi yksi softakehitysvinkki, täysverinen ammattikäyttäjän kalenteri Series 60:lle.

Pocket IE on selaimena ihan näppärä, mutta se ei tosin pärjää Series 60:ssa toimivalle Operalle. Nokian kannattanee varmaan tuoda Opera kaikkien tulevien S60-mallien mukana. Tosin vielä viime keväänä Nokia Mobile Softwaresta sanottiin, ettei Operaa olla vaihtamassa oletusselaimeksi.

Raahaan tällä hetkellä firman Nokia 3650:n ja oman Nokia 6230:n lisäksi HP iPaqia työasioissa mukanani usein käytännössä siksi, ettei edes Series 60:n kalenteriin saa kaikkea tärkeää tietoa. Tuota korjaisin ASAP, jos voisin Series 60:n kehitykseen vaikuttaa. Lisäksi S60 kaipaisi MSN Messengeriä vastaavaa pikaviestisovellusta, joka olisi yhteensopiva vaikka AOL:n ja ICQ:n (sama omistaja) messengereiden kanssa. Multimediapuolella taas kaivattaisiin hyvää paikallisoitua RealOne Media Guidea, koska se Realin toisto-ohjelmahan tulee jo Series 60 -laittteissa valmiina. Tietääkseni Microsoft on avaamassa tuollaista joka tapauksessa Media Playerin taskuversiolle. Toistaiseksi WindowsMedia.com:n mobiilisaitilla on vain pari näytepätkää.

Tuo oli siis leikkimistä ja teoriaa. Sitten kun valitsen omaa työvälinettä, tulee mieleen sellainenkin asia kuin akun loppuminen kesken. Pocket PC:ssä tuo ei ole kiva juttu, koska kaikki tavara paristovarmennetusta muistista katoaa. Arvaattekohan kuinka monta kertaa olen palautellut iPaqiin Winodws-PC:ltä backupista tavaraa unohdettuani ladata akun ajoissa?