[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, toukokuu 20, 2004

Tungsten T4:een Bluetooth- ja WLAN-yhteydet

Internetin PDA-saitit ovat jonkin aikaa spekuloineet PalmOnen seuraavaa kämmenmikroa. Kuluttajamarkkinoille julkistettiin äskettäin uudet Zire -versiot, mutta suurempia uudistuksia odotetaan ammattilaisten Tungsten-kategoriaan.

Seuraava malli on nettispekulaatioiden mukaan PalmOne Tungsten T4, jossa uutta on Bluetooth- ja WLAN-yhteydet yhdessä laitteessa. PalmOnella ei vielä ole tällaista laitetta.

Toinen merkittävä kehitysaskel on Palm OS 6.0 -käyttöjärjestelmä, joka tehostaa Palmien moniajoa ja muistinhallintaa. Moniajo on ollut Palm OS 5.0:ssa jo, mutta kuutosversio avaa moniajomahdollisuudet myös sovelluskehittäjille. Eli Palmille voitaisiin viimein kehittää sovelluksia, jotka tekevät taustalla asioita käyttäjän ollessa toisessa sovelluksessa. Tässäkään ei ole mitään mullistavaa sinänsä, mutta muutos tuo käyttöjärjestelmän Symbianin ja Windows CE:n moniajo-ominaisuuksien tasolle.

Google-haku "Tungsten T4" löytää jo jonkin verran kiinnostavia juttuja.