[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, toukokuu 24, 2004

Mobiilia blogaamista

Blogailu sopii luonteeltaan huonosti vain tietokoneen ääressä luettavaksi tai kirjoitettavaksi, kun se voisi onnistua hyvillä ohjelmilla missä ja milloin vain. Kamerakännyköillä voisi liittää kuviakin oheen. Olen uusi tässä, joten aloittelen vasta etsintää.

Ensin totesin, että oman blogini lukeminen onnistuu hyvinkin Pocket IE:llä, mutta lähettämisestä ei tule mitään. Joko Pocket IE tai blogger.com:n hallintapaneeli päättää jättää puolet näyttämättä, vaikka käyttöliittymän puolesta homma voisi muuten onnistuakin.

Erillinen ohjelma voisi siis olla tarpeen. Löysin ainakin Azure-nimisen blogausohjelman, joka toimii Java J2ME -päätelaitteissa, eli ainakin teoriassa useimmissa Nokian, Samsungin, Sony Ericssonin jne Javaa tukevissa päätelaitteissa. Myös Handspring ja Palm mainitaan yhteensopiviksi. Sovellus tukee Movable Type -palvelua.

Haluaisin mieluusti nähdä natiivin Series 60 -softan, joka osaisi myös hyödyntää puhelimen kameraa. Tällainen softa on ainakin Futurice Photoblog, jota Nokian teknologiajohtaja Pertti Korhonen esitteli ETech 2004 -tapahtumassa helmikuussa. Sovellus tukee Atom-rajapintaa, mutta tällä hetkellä se näyttää tarjoavan palvelimeksi vain vaihtoehtoa blog.futu.info.

Etsintä siis jatkuu ...