[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, toukokuu 24, 2004

DS ja PSP Eurooppaan maaliskuussa 2004?

Pelibisnestä seuraava verkkojulkaisu gamesindustry.biz arvioi, että japanilaiset viihdejätit saattavat tuoda uudet käsipelikonsolinsa Nintendo DS:n ja Sony Playstation Portablen Eurooppaan samoihin aikoihin maaliskuussa 2005.

Nintendo DS:n hinnaksi arvioidaan noin 199 euroa. Sehän on GameBoy Advance SP:stä eteenpäin kehitetty versio, jossa uutta ovat kaksi näyttöä (toinen kosketusnäytöllä), puheentunnistus, WLAN-yhteyksien tuki, +128 Mt megatavun muistikortit ja tehokkaampi suoritin, joka vastaisi suunnilleen Nintendo 64:sta.

Sony PSP taas on kokonaan uusi laite, jossa on iso laajakuvanäyttö, PS2:n verran tehoa (valmistajan väite), Memorystick DUO -muistikortit ja UMD (Universal Media Disc) -levyt, joilla myydään pelien lisäksi esimerkiksi elokuvia ja musiikkivideoita. Hinta-arvio on 299 euroa.

Eniten minut yllätti se, miten nopeasti Nintendo ja Sony osaavat hypätä langattomaan maailmaan. Molempien laite tukee langattomia lähiverkkoja online-pelaamisessa. Esimerkiksi Nintendo kertoo DS:n tukevan 64 pelaajan moninpelejä 30 metrin kantamalla. missä voi tosin olla vielä iso osa pelkkää hypeä.

Tilanne näyttää haastavalta Nokialle, jonka N-Gage QD:ssa on vähemmän tehoa, pienempi näyttö ja hitaammat langattomat yhteydet, eli GPRS ja Bluetooth. Pelivalikoimakaan ei ole vielä vakuuttanut. Ero on sekin, että Nintendo ja Sony ovat pelibisneksessä vanhoja konkareita. Esimerkiksi Electronic Artsin globaali johtaja hehkutti Sonyn E3:n lehdistötilaisudessa PSP:tä ja vakuutti aikovansa tehdä siitä menestyksen omilla peleillään.

Mitä Nokia voisi tuoda, että se olisi teknisesti kilpailijoiden tasolla ensi keväänä? Sellainen voisi olla Series 90 -alustaan pohjautuva laite, jossa olisi 640 x 320 pikselin laajakuvanäyttö, WLAN-tuki, hyvät pelikontrollit ja UMTS-yhteydet pelien latailuun nopeasti verkosta. Nokia 7700:n kuvaa katsoessa voi jo mielessään kuvitella pelikäyttöön optimoidun version. Ideassani on tosin pari ongelmaa: Laitteesta tulisi luultavasti hyvin kallis, eikä se olisi yhtensopiva nykyisten N-Gage-pelien kanssa.